Vés al contingut

Josias Braun Blanquet: diferència entre les revisions

m
Robot elimina tags – i —
Cap resum de modificació
m (Robot elimina tags – i —)
El sistema de classificació de Braun-Blanquet utilitza el [[nom científic]] de les seves espècies més característiques com homònim, canviant el final del nom del [[gènere (biologia)|gènere]] a "-etum" i tractant el nom específic com un [[adjectiu]]. Així un tipus particular de prat mesotròfic estès per l'Europa occidental i dominat només per la gramínia ''[[Arrhenatherum elatius]]'' passa a dir-se [[Arrhenatheretum elatioris]] <small>Br.-Bl.</small>.
 
Per a distingir entre comunitats de plantes similars dominades per les mateixes espècies, s'inclouen en el nom altres espècies importants que es forma segons les mateixes regles. Un altre tipus de pastura mesotròfica europea però dominada per ''[[Centaurea nigra]]'' i ''Cynosurus cristatus'' &ndash; s'anomena [[Centaureo-Cynosuretum cristati]] <small>Br.-Bl. & Tx.</small>.
 
Si la segona espècie és característica però notablement menys dominant que la primera el nom del gènere es pot fer servit com adjectiu, per exemple en el nom [[Pterocarpetum rhizophorosus]], que expressa un tipus de vegetació higròfila tropical on abunda ''[[Pterocarpus officinalis]]'' i és significant, però no prominent, el [[mangle]] ''Rhizophora mangle''.
1.351.422

modificacions