Festival Internacional de Cinema de Canes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: et:Cannes' filmifestival
Línia 42: Línia 42:
[[eo:Festivalo de Cannes]]
[[eo:Festivalo de Cannes]]
[[es:Festival de Cannes]]
[[es:Festival de Cannes]]
[[et:Cannes' filmifestival]]
[[eu:Canneseko Zinemaldia]]
[[eu:Canneseko Zinemaldia]]
[[fa:جشنواره فیلم کن]]
[[fa:جشنواره فیلم کن]]

Revisió del 22:52, 26 ago 2010

Fitxer:Cannes Palace.jpg
Exterior del Palace des Festivals

El Festival de Canes, creat el 1939, és un dels festivals de cinema més prestigiosos del món, que cada any se celebra durant la segona quinzena del mes de maig a la ciutat francesa de Canes, als Alps Marítims. El màxim guardó que otorga el festival és la Palma d'Or a la millor pel·lícula.

Història

El Festival de Cinema de Canes és un prestigiós festival de cinema internacional creat el 1939 que es va celebrar per primera vegada del 20 de setembre al 5 d'octubre de 1946 a la ciutat costanera de Canes, a la Provença. Des de llavors s'ha celebrat cada any, llevat de per algunes excepcions.

El Festival sol aconseguir la màxima atenció per part dels mitjans de comunicació, i moltes estrelles del cinema assisteixen a les diferents projeccions de pel·lícules que acull.

A Canes es lliura un prestigiós premi conegut com a Palma d'Or que concedeix un prestigiós jurat internacional compost per professionals del món del cinema. En ocasions, diverses pel·lícules comparteixen el guardó el mateix any.

El festival de Canes és un festival de categoria "A" junt amb els festivals de Berlín, Venècia, Sant Sebastià, Mar del Plata o Karlovy Vary.

Enllaços Externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Festival internacional de cine de Canes

Plantilla:Enllaç AD Plantilla:Enllaç AD