Vés al contingut

Gossypium hirsutum: diferència entre les revisions

m
(ampliació)
Dins de ''Gossypium hirsutum'' s'inclouen moltes varietats o [[cultivar]]s amb longitud de fibra variables i toleràncies a diverses condicions mediambientals. Les varietats de fibra més llarga reben el nom anglès de "Long Staple Upland" i les de fibra més curta com "Short Staple Upland". Les de fibra m´s llarga són les més conreades.
==Descripció==
''Gossypium hirsutum'' és una planta herbàcia anual que fa de 60 a 150 cm d'alçada. L'eix de la tija és verd, de vegades vermellós i tè una pilositat simple. Les fulles són lobulades, rarament arriben a teirtenir cinc lòbuls de forma més o menys triangularstriangular. El limbe fa de 5 a 10 cm de llarg, l'amplada és lleugerament més grossa que la llargada. La base de la fulla té forma de cor. El pecíol fa 3-10 cm de llarg. Els pecíols i les fulles són pilosos.
 
Les flors surten de l'aixella foliar i fan uns 2,5 cm de llarg. El seu color és blanc, grogós o vermellós. El fruités una càpsula amb de tres a cinc parts que fa de 3 a 4 cm de llarg i 2-3 cm d'ample. Les llavors són ovals i fan de 0,3 a 0,5 cm. La fibra que envolta les llavors (el cotó) és de fibra llarga de color blanc.
 
==Distribució==