Pop-rock: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: ar:بوب روك; canvis cosmètics
mCap resum de modificació
Línia 10: Línia 10:
|subgenres= [[Invasió britànica]]<br />[[Surf rock]]<br />[[Pop punk]]<br />[[Power-pop]]<br />[[Twee pop]]
|subgenres= [[Invasió britànica]]<br />[[Surf rock]]<br />[[Pop punk]]<br />[[Power-pop]]<br />[[Twee pop]]
}}
}}
El '''Pop Rock''' és un gènere musical que combina elements del [[rock]] amb melodies suaus. Les cançons són identificades per ser d'estructura simple, melodia atrapant i repetició del cor o tornada i per usar com a base instrumental la guitarra elèctrica i el teclat. Literalment, pop rock és la traducció abreujada de l'anglès "Popular Rock" (Rock Popular), que s'evoca a un públic pertanyent a l'àmbit i global.
El '''Pop rock''' és un gènere musical que combina elements del [[rock]] amb melodies suaus. Les cançons són identificades per ser d'estructura simple, melodia atrapant i repetició del cor o tornada i per usar com a base instrumental la guitarra elèctrica i el teclat. Literalment, pop rock és la traducció abreujada de l'anglès "Popular Rock" (Rock Popular), que s'evoca a un públic pertanyent a l'àmbit i global.


El terme va ser utilitzat per primera vegada, per descriure les reeixides cançons de [[The Beatles]], també van ser inclosos dins d'aquest gènere The Grass Roots, Gary Pucket & The Union Gap i The Buckinghams.
El terme va ser utilitzat per primera vegada, per descriure les reeixides cançons de [[The Beatles]], també van ser inclosos dins d'aquest gènere The Grass Roots, Gary Pucket & The Union Gap i The Buckinghams.

Revisió del 12:06, 7 set 2010

Infotaula de gènere musicalPop Rock
Orígens estilísticsPop, Rock and roll
Orígens culturalsGran Bretanya
A mitjans dels anys 1960
Instruments típicsGuitarra - Baix - Bateria - Sintetitzadors - veu - teclat
Popularitat al MainstreamPopular als anys 1960 i ha perdurat fins ara.
Formes derivadesPunk rock, Rock gòtic, New wave, Pub rock
OrigenEstats Units d'Amèrica i Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Creació1965 Modifica el valor a Wikidata
Part depop i rock Modifica el valor a Wikidata
Subgèneres
Invasió britànica
Surf rock
Pop punk
Power-pop
Twee pop
Llista de subgèneres(llista completa)

El Pop rock és un gènere musical que combina elements del rock amb melodies suaus. Les cançons són identificades per ser d'estructura simple, melodia atrapant i repetició del cor o tornada i per usar com a base instrumental la guitarra elèctrica i el teclat. Literalment, pop rock és la traducció abreujada de l'anglès "Popular Rock" (Rock Popular), que s'evoca a un públic pertanyent a l'àmbit i global.

El terme va ser utilitzat per primera vegada, per descriure les reeixides cançons de The Beatles, també van ser inclosos dins d'aquest gènere The Grass Roots, Gary Pucket & The Union Gap i The Buckinghams.

Sovint s'utilitza també l'etiqueta pop rock per designar a la música rock moderna encara que és més factible la paraula soft rock (en qualsevol dels seus subestils), però que tendeix a ser música de radiofórmula, (en anglès se solen utilitzar els termes "Radi Friendly" i "Mainstream music"), comercialitzada al món "popular". En el pop, a diferència del soft rock, la instrumentació està en segon pla, no hi ha clarament riffs i, si hi ha guitarres i bateria, són generalment suaus.