Diferència entre revisions de la pàgina «3 de 6 amb l'agulla»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
(Pàgina nova, amb el contingut: «El '''3 de 6 amb l'agulla''', també anomenat '''tres de sis amb el pilar al mig''', és un castell de 6 pisos d'alçada i 3 castellers per pis, que en descarreg...».)
 
El '''3 de 6 amb l'agulla''', també anomenat '''tres de sis amb el pilar al mig''', és un castell de 6 pisos d'alçada i 3 castellers per pis, que en descarregar-se deixa al descobert un [[pilar de 4]]. L'estructura d'aquest castell és més oberta que la d'un [[3 de 6]] per tal que el pilar tingui espai al seu interior. Una vegada l'[[enxaneta]] fa l'aleta al 3 i comença a baixar del castell, l'[[acotxador]] entra al pilar com a enxaneta. Com la resta de castells amb l'agulla, només es considera carregat quan el pilar complet resta sobre la pinya, és a dir, quan els segons de l'estructura del 3 ja s'han deixat anar de braços i comencen a baixar.
 
Aquest castell, llavors atípic, va ser fet l'any [[1982]] pels [[Nens del Vendrell]]. L'any [[1996]] els [[Castellers de Vilafranca]] van fer el [[3 de 7 amb agulla]] a [[Holanda]], agafant la idea dels [[Falcons]], i algunes colles els van imitar.<ref>blocs.webcasteller.com, [http://blocs.webcasteller.com/joan_bofarull/?id=2012 CASTELLS ATÍPICS ], JOAN BOFARULL I SOLÉ</ref>
L'estructura amb agulla es característica dels castells de 4, i s'ha popularitzat en estructures del 3 d'ençà el primer [[3 de 8 amb l'agulla]] descarregat pels [[Castellers de Vilafranca]], i el posterior pas al [[3 de 9 amb folre i l'agulla]], carregat per primer cop pels [[Minyons de Terrassa]] i descarregat per primera vegada pels [[Castellers de Vilafranca]].
 
L'estructura amb agulla es característica dels castells de 4, i s'ha popularitzat en estructures del 3 d'ençà el primer [[3 de 8 amb l'agulla]] descarregat pels [[Castellers de Vilafranca]] l'any 2006, i el posterior pas al [[3 de 9 amb folre i l'agulla]], carregat per primer cop pels [[Minyons de Terrassa]] i descarregat per primera vegada pels [[Castellers de Vilafranca]].
 
==Vegeu també==
*[[3 de 7 amb l'agulla]]
*[[4 de 6 amb l'agulla]]
 
== Referències ==
{{Referències}}
 
{{cal foto cat}}
18.686

modificacions

Menú de navegació