Puiggraciós: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 8: Línia 8:
|Ruta normal = Des de [[l'Ametlla del Vallès]]
|Ruta normal = Des de [[l'Ametlla del Vallès]]
}}
}}
El '''cim del Puiggraciós''' es troba ubicat en la confluència dels termes municipals de [[l'Ametlla del Vallès]], [[Figaró-Montmany]] i [[Bigues i Riells]], dins la comarca del [[Vallès Oriental]].
El '''cim del Puiggraciós''' es troba ubicat en la confluència dels termes municipals de [[l'Ametlla del Vallès]], [[Figaró-Montmany|el Figueró i Montmany]] i [[Bigues i Riells]], a la comarca del [[Vallès Oriental]].


És un turó amb una [[altitud]] de 808,3 metres d'altitud situat al sud dels [[Cingles de Bertí]] als quals s'uneix pel [[Collet de Can Tripeta]]. Forma part de la [[Serralada Prelitoral]] catalana.
És un turó amb una [[altitud]] de 808,3 metres d'altitud situat al sud-est dels [[Cingles de Bertí]], als quals s'uneix pel [[Collet de Can Tripeta]]. Forma part de la [[Serralada Prelitoral]] catalana.


Al seu cim hi resten vestigis d'un poblat [[Ibers|ibèric]] i a uns 100 m. per sota de la cota màxima hi trobem el [[Santuari de Puiggraciós]]. Al nord-est hi ha una torre de senyals del [[1845]] que està declarada [[Bé Cultural d'Interès Nacional]] i cap el sud el veïnat d[[el Serrat de l'Ocata]], de [[l'Ametlla del Vallès]].
Al seu cim hi resten vestigis d'un poblat [[Ibers|ibèric]] i a uns 100 m. per sota de la cota màxima hi trobem el [[Santuari de Puiggraciós]]. Al nord-est hi ha una torre de senyals del [[1845]] que està declarada [[Bé Cultural d'Interès Nacional]] i cap al sud el veïnat d[[el Serrat de l'Ocata]], de [[l'Ametlla del Vallès]].


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 09:34, 29 set 2010

Infotaula de geografia físicaPuiggraciós
Imatge
Puiggraciós vist des del SE amb les masies del Serrat de l'Ocata en primer pla
TipusMuntanya Modifica el valor a Wikidata
Part dellista dels 100 cims de la FEEC Modifica el valor a Wikidata
Localitzat en l'àrea protegidaCingles de Bertí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativael Figueró i Montmany (Vallès Oriental), Bigues i Riells del Fai (Vallès Oriental) i l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 42′ 10″ N, 2° 14′ 28″ E / 41.7026698984°N,2.2411869993°E / 41.7026698984; 2.2411869993
SerraladaCingles de Bertí Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud808 m Modifica el valor a Wikidata
Prominència111 m Modifica el valor a Wikidata
Materialgres i argila Modifica el valor a Wikidata

El cim del Puiggraciós es troba ubicat en la confluència dels termes municipals de l'Ametlla del Vallès, el Figueró i Montmany i Bigues i Riells, a la comarca del Vallès Oriental.

És un turó amb una altitud de 808,3 metres d'altitud situat al sud-est dels Cingles de Bertí, als quals s'uneix pel Collet de Can Tripeta. Forma part de la Serralada Prelitoral catalana.

Al seu cim hi resten vestigis d'un poblat ibèric i a uns 100 m. per sota de la cota màxima hi trobem el Santuari de Puiggraciós. Al nord-est hi ha una torre de senyals del 1845 que està declarada Bé Cultural d'Interès Nacional i cap al sud el veïnat del Serrat de l'Ocata, de l'Ametlla del Vallès.

Referències

  1. Institut Cartogràfic de Catalunya. Altituds preses del Mapa Topogràfic de Catalunya 1:5.000

Enllaços externs