Aliança Rebel: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Canvis cosmètics
Línia 17: Línia 17:
[[fi:Kapinaliitto]]
[[fi:Kapinaliitto]]
[[fr:Alliance rebelle]]
[[fr:Alliance rebelle]]
[[he:ברית המורדים (מלחמת הכוכבים)]]
[[hu:Lázadó Szövetség]]
[[hu:Lázadó Szövetség]]
[[it:Alleanza Ribelle]]
[[it:Alleanza Ribelle]]

Revisió del 20:12, 2 oct 2010

L'Aliança Rebel és una agrupació paramilitar a l'univers fictici de la Guerra de les Galàxies.

Quan l'Imperi Galàctic va asfixiar a la República Galàctica i va prendre el seu lloc, va sorgir immediatament l'Aliança Rebel. aquesta seria l'agrupació que bregaria en una guerra civil durant més de 30 anys en contra de l'Imperi. Mon Mothma, una jove humana del planeta Chandrila va renunciar al seu lloc al Senat Galàctic (Galactic Senate) ja transformat per l'Imperi i va fundar a la Rebel·lió.

Planetes com Alderaan, recolzaren fervorosament a l'Aliança i la van assistir durant molts anys amb tot tipus de requeriments, compartia el mateix odi per la tirania Imperial. Però la situació no va variar per molt temps fins que un jove granger del planeta Tatooine (Luke Skywalker) i els seus dos amics mercenaris (Han Solo i Chewbacca) van ingressar a l'Aliança rebel, donant-li un gran gir.

Els Líders de l'Aliança Rebel en general era bastant aguerrits i experts militars o diplomàtics. Tal és el cas de Mon Mothma, o la princesa Leia Organa, dos senadors. O del general Jan Dodonna, General Madine, General Rieekan... etc.

Es deia que l'Aliança contava amb els millors pilots de la la Galàxia, entre ells estaven: Jek Porkins, Wedge Antilles, Luke Skywalker, Garven Dreis, Biggs Darklighter, Dutch Vander entre d'altres.

La batalles van començar a ser guanyades, l'Estrella de la mort va ser destruïda, aviat els rebels van aconseguir obtenir moltes victòries sobre l'Imperi Galàctic. Finalment a Endor, van aconseguir destruir la Segona Estrella de la mort i es van coronar victoriosos sobre la guerra civil, acabant amb l'Emperador Palpatine i el seu regnat de terror. Anys després es va establir una Nova República sobre els fonaments de l'Aliança.