Depilació: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 31: Línia 31:
[[es:Depilación]]
[[es:Depilación]]
[[fi:Vahaus]]
[[fi:Vahaus]]
[[hi:वैक्सिंग (Waxing)]]
[[ja:ワックス脱毛]]
[[ja:ワックス脱毛]]
[[nl:Harsen]]
[[nl:Harsen]]

Revisió del 13:56, 28 oct 2010

La depilació és una tècnica que consisteix a eliminar el pèl moixí d'alguna zona del cos, particularment de l'ésser humà. És habitual entre les dones occidentals, però cada cop és més comú entre els homes.

Consisteix a arrencar les vellositats d'àrees determinades, com ara facials, púbiques, etcètera. Hom desitja que el capilar sigui arrencat des de l'arrel, perquè no torni a créixer, i aconseguir així que el procediment no hagi de ser repetit innecessàriament. La depilació pot ser molt dolorosa tot depenent de l'àrea on s'eliminarà el pèl moixí.

Mètodes de depilació

Els més habituals són la cera (gelada, tèbia o calenta), la crema depilatòria, l'afaitat o l'ús d'aparells de depilació o fulla d'afaitar.

També hi ha uns altres mètodes més duradors o definitius com ara la depilació làser, la fotodepilació o la depilació mitjançant una agulla electrificada.

Hom coneix col·loquialment com "depilació brasilera" la tècnica de depilació aplicada específicament a l'àrea d'entre les natges i també propera a l'anus. Una de les raons per les quals pot ser efectuada, és per a usar posteriorment un tanga.

El mètode de depilació pot involucrar agents adhesius. Un cas és el d'aplicar cera calenta a l'àrea a tractar, i procedir amb un decisiu arrencament després que aquesta s'hagi gelat.

El mètodo manual consisteix, habitualment auxiliat per unes pinces fines, a arrencar pèl a pèl. Aquest mètode és més freqüent per depilar zones petites o detalls, com donar forma a les celles.

Una altra manera de depilació és aplicar algun producte que causi que la vellositat caigui, però aquesta depilació pot ser més temporal, ja que les arrels queden intactes.

La depilació en diferents cultures

El gust per la depilació és un resultat de la concepció d'estètica que construeix cada cultura, per la qual cosa hom la pot considerar com un tret social diferent en cada comunitat. En algunes zones geogràfiques no es dóna importància a tenir una mica de pèl moixí, com ara el cas del borrissol del bigoti a França. Tampoc no es depilen les aixelles les dones. En altres llocs fins i tot és apreciat tenir més pèl moixí que la mitjana, como el pèl púbic femení al Japó.

Vegeu també