Ràtio financera: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «Una '''Ràtio financiera''' és una magnitud que expressa la relació entre dos valors numèrics presos dels estats financers d'una empresa. Sovint utilitzad...».
 
m Robot afegeix: en:Financial ratio
Línia 6: Línia 6:


[[de:Betriebswirtschaftliche Kennzahl]]
[[de:Betriebswirtschaftliche Kennzahl]]
[[en:Financial ratio]]
[[es:Ratio financiero]]
[[es:Ratio financiero]]
[[eu:Finantza-ratio]]
[[eu:Finantza-ratio]]

Revisió del 23:40, 4 nov 2010

Una Ràtio financiera és una magnitud que expressa la relació entre dos valors numèrics presos dels estats financers d'una empresa. Sovint utilitzades en comptabilitat financera, hi ha moltes ràtios estàndard que s'utilitzen per a evaluar la situació financera d'una empresa. Les ràtios financers poden ser usades pels gerents d'una empresa, pels actuals o potencials accionistes (propietaris) d'una empresa, i per les entitats financeres. Els analistes financers usen les ràtios financers per comprar la fortalesa o debilitat en diverses empreses.

Les ràtios poden ser expresades com un valor decimal, com 0.10, o donades en valor percentual equivalent, com 10%. Algunes ràtios són habitualment donades en percentatges, especialment les ràtios que normalment o sempre tenen un valor inferior a 1, mentre que d'altres són normalment donades com xifres decimals, especialment aquelles que són superiors a 1, per exemple la P/E ràtio.