Avenida 9 de Julio: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: eu:Avenida 9 de Julio
Línia 33: Línia 33:
[[en:9 de Julio Avenue]]
[[en:9 de Julio Avenue]]
[[es:Avenida 9 de Julio (Buenos Aires)]]
[[es:Avenida 9 de Julio (Buenos Aires)]]
[[eu:Avenida 9 de Julio]]
[[fr:Avenida 9 de julio]]
[[fr:Avenida 9 de julio]]
[[he:שדרת ה-9 ביולי]]
[[he:שדרת ה-9 ביולי]]

Revisió del 22:01, 5 nov 2010

L'Avenida 9 de Julio (Avinguda 9 de Juliol en català) és una important artèria de la Ciutat de Buenos Aires, capital de l'Argentina. Amb 140 metres d'ample, és una de les avingudes més amples del món.

L'avinguda duu el nom com homenatje del dia de la declaració de l'independència de l'Argentina, el 9 de juliol de 1816. És, amb l'Avenida General Paz, l'únic carrer o avinguda que no canvia el nom al creuar l'Avenida Rivadavia en toda la Ciudad de Buenos Aires, exceptuant l'Avenida General Paz.

Imatge panoràmica de l'avinguda.

Trajècte

L'avinguda el dia de la seva inauguració.

Corre des de l'ambaixada de França cap al nord, fins a la Plaza Constitución al sud, a una distància aproximada de 1000 metres de la costa del Río de la Plata. El seu punt nord és l'inici de l'Autopista Arturo Illia, en en carrer Arroyo, mentre que al sud està conectada amb l'Autopista 25 de Mayo, que duu cap al al oest del Gran Buenos Aires, al Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini, i a l'Autopista 9 de Julio, està connectada amb les rutes nacionals 1, a La Plata i 2, a Mar del Plata y el sur de la provincia de Buenos Aires.

Punts d'interès

Els majors punts turístics al llarg de l'avinguda són, de nord a sud:

Vista aèria.

L'avinguda va ser plantejada originalment el 1895 per a travessar la ciutat de nord a sud, però els treballs de construcció van començar el segle següent, a l'any 1937. El tram principal es va completar a la dècada de 1960. Les connexions fins al sud es van completar el 1980, durant la dictadura militar, fet que va ocassionar moltísimes demolicions de habitatges, generant-se la reubicació forçada de milers d'habitants.

Referencias

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Avenida 9 de Julio