Àhmad ibn Abd-al-Màlik Sayf-ad-Dawla: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
 
m orto
Línia 1: Línia 1:
Abu Djafar '''Ahmed III ben Abd al-Malik Ibn Hud al-Mustansir Saif ed-Dawla''' fou el darrer membre de la dinastia [[Banu Hud]]. El seu pare Abu Marwan Abd al-Malik ben Ahmed Imad al-Dawla governava a [[Rueda de Jalón]] i va morir l’estiu de [[1130]] en combat i el va succeir Ahmad III. Des el [[1131]] es creu que ja va negociar la cessió del seu principat a Castella però les negociacions no van acabar fins prop del [[1140]], segurament el [[1139]]. A canvi se li va donar "la meitat de la vila de Toledo" que sembla que era un feu a la regió de [[Toledo]] potser [[cap]] Extremadura.
Abu Djafar '''Ahmed III ben Abd al-Malik Ibn Hud al-Mustansir Saif ed-Dawla''' fou el darrer membre de la dinastia [[Banu Hud]]. El seu pare Abu Marwan Abd al-Malik ben Ahmed Imad al-Dawla governava a [[Rueda de Jalón]] i va morir l'estiu de [[1130]] en combat i el va succeir Ahmad III. Des del [[1131]] es creu que ja va negociar la cessió del seu principat a Castella però les negociacions no van acabar fins prop del [[1140]], segurament el [[1139]]. A canvi se li va donar "la meitat de la vila de Toledo" que sembla que era un feu a la regió de [[Toledo]] potser [[cap]] Extremadura.


El [[1144]] va esclatar la revolta general contra els [[almoràvits]] i Ahmed III es va posar al front de la antiga noblesa reial i al front dels seus partidaris d’arreu va entrar a [[Còrdova]], [[Jaén]], [[Granada]], [[Murcia]] (1145) i [[València]] (1146) però en una batalla contra els cristians a [[Chinchilla]] (Djandjala) fou derrotat i mort.
El [[1144]] va esclatar la revolta general contra els [[almoràvits]] i Ahmed III es va posar al front de la antiga noblesa reial i al front dels seus partidaris d'arreu va entrar a [[Còrdova]], [[Jaén]], [[Granada]], [[Múrcia]] (1145) i [[València]] (1146) però en una batalla contra els cristians a [[Chinchilla]] (Djandjala) fou derrotat i mort.


[[Categoria:Reis musulmans]]
[[Categoria:Reis musulmans]]

Revisió del 14:21, 30 set 2006

Abu Djafar Ahmed III ben Abd al-Malik Ibn Hud al-Mustansir Saif ed-Dawla fou el darrer membre de la dinastia Banu Hud. El seu pare Abu Marwan Abd al-Malik ben Ahmed Imad al-Dawla governava a Rueda de Jalón i va morir l'estiu de 1130 en combat i el va succeir Ahmad III. Des del 1131 es creu que ja va negociar la cessió del seu principat a Castella però les negociacions no van acabar fins prop del 1140, segurament el 1139. A canvi se li va donar "la meitat de la vila de Toledo" que sembla que era un feu a la regió de Toledo potser cap Extremadura.

El 1144 va esclatar la revolta general contra els almoràvits i Ahmed III es va posar al front de la antiga noblesa reial i al front dels seus partidaris d'arreu va entrar a Còrdova, Jaén, Granada, Múrcia (1145) i València (1146) però en una batalla contra els cristians a Chinchilla (Djandjala) fou derrotat i mort.