Estat islàmic: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Pàgina nova, amb el contingut: «Un '''Estat islàmic''' és un Estat que ha adoptat l'islam, en concret la llei islàmica, com a fonament exclusiu de les institucions polítiques ...».
(Cap diferència)

Revisió del 10:54, 30 nov 2010

Un Estat islàmic és un Estat que ha adoptat l'islam, en concret la llei islàmica, com a fonament exclusiu de les institucions polítiques i que ha posat pràctica un sistema de govern similar al de l'antic califat (en el cas del sunnisme) o a es basa en l'imamat (poder dels imams, en el cas del xiisme). En general, aquests països reben el nom de "república islàmica".

Aquest tipus de govern es justifica per la noció islàmica del dar (en àrab: دار), que a l'origen significa "casa" però que en aquest context significa "domini". Segons la jurisprudència islàmica, els musulmans es confronten amb dos tipus principals de dar, Dar al-Islam ("domini de l'islam") i Dar al-Kufr ("domini dels infidels"). Dar al-Islam es defineix com el domini en el qual:

Nogensmenys, les aplicacions precises d'aquestes nocions en la composició de l'Estat varien d'un país a l'altre, i d'un corrent de pensament a un altre.