Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 17: Línia 17:
==Enllaços externs==
==Enllaços externs==
* [http://www.secretariat.cat Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta]
* [http://www.secretariat.cat Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta]
* [http://www.elwebdesants.com '''El web de Sants''' | Informació dels barris de Sants, Sants-Badal, Hostafrancs i La Bordeta]
* [http://www.bcn.cat/sants-montjuic Districte de Sants-Montjuïc]


[[Categoria:Barri de Sants]]

[[Categoria:Barri de Sants| ]]

Revisió del 20:58, 2 des 2010

El Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta és la coordinadora d’entitats d'aquests tres barris de Barcelona. Inicia el seu funcionament el 1976 a partir del Congrés de Cultura Catalana i oficialment es constitueix el 1984 com a federació per fomentar el teixit associatiu i afavorir la participació i dinamització ciutadanes.

Òrgans de govern

Un cop a l’any, les entitats associades al Secretariat es reuneixen per formar l’Assemblea, l’òrgan sobirà del Secretariat. La Comissió Executiva, formada per persones elegides per l’Assemblea, és l’encarregada de vetllar pel compliment dels objectius marcats.

Associacions

Poden formar part del Secretariat les entitats amb seu social a Sants, Hostafrancs o a La Bordeta. Hi formen part tot tipus d'entitats, com ara associacions de veïns i de comerciants, culturals, educatives, de gent gran, de joventut, religioses, de solidaritat, ecologistes, educatives o reivindicatives.

Serveis

El Secretariat ofereix diversos serveis a les associacions que en formen part, com ara cessió d'espais, lloguer de material, assessorament en projectes i en constitució d'associacions, difusió d'activitats, etc.

A més, el Secretariat cogestiona els centres cívics Cotxeres de Sants i Casinet d’Hostafrancs juntament amb l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta model de gestió va ser pioner a la ciutat de Barcelona: es va iniciar el 1994 amb el centre cívic Cotxeres de Sants i va ampliar-se quatre anys després repetint la mateixa fórmula amb el Casinet d’Hostafrancs. En els centres cívics el Secretariat ofereix la producció d’activitats, la programació de cursos i tallers i la cessió d’espais.

Sota la marca esportiva Atles, el Secretariat gestiona dos equipaments esportius de titularitat municipal: el Poliesportiu Municipal l’Espanya Industrial i el Poliesportiu Municipal la Bordeta.

Enllaços externs