Siegfried Kracauer: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Afegeixo imatge des de http://toolserver.org/~emijrp/imagesforbio/
m canviant enllaç cap una desambiguació per enllaç a l'article corresponent
Línia 3: Línia 3:


==Biografia==
==Biografia==
Nascut en el si d'una família jueva a [[Frankfurt]], Kracauer estudià [[arquitectura]] del 1907 al 1913, obtingué un doctorat en [[enginyeria]] el 1914, i treballà com a arquitecte a [[Osnabrück]], [[Munic]], i [[Berlín]] fins el 1920.
Nascut en el si d'una família jueva a [[Frankfurt del Main|Frankfurt]], Kracauer estudià [[arquitectura]] del 1907 al 1913, obtingué un doctorat en [[enginyeria]] el 1914, i treballà com a arquitecte a [[Osnabrück]], [[Munic]], i [[Berlín]] fins el 1920.


==Teoria==
==Teoria==

Revisió del 07:32, 6 des 2010

Sigfried Kracauer

Siegfried Kracauer (Frankfurt am Main, 8 de febrer del 1889Nova York, 26 de novembre del 1966) fou un escriptor, periodista, sociòleg, i crític cultural, especialment de mitjans com el cinema i la forma urbana.

Biografia

Nascut en el si d'una família jueva a Frankfurt, Kracauer estudià arquitectura del 1907 al 1913, obtingué un doctorat en enginyeria el 1914, i treballà com a arquitecte a Osnabrück, Munic, i Berlín fins el 1920.

Teoria

Kracauer analitzà i féu la crítica dels fenòmens de la cultura de masses moderna. Construí una teoria general basada en multitud de petits exemples; la seva atenció al detall el menà cap a un mètode inductiu. Fou un dels primers a tractar seriosament el cinema, en el qual hi va veure un mirall dels desitjos i condicions socials.

Theodor Adorno va veure els escrits Kracauer com una de les majors contribucions a la seva pròpia obra. Un altre seguidor n'és Kurt Tucholsky, qua admirà l'actitud científica de Kracauer a l'hora d'escriure.