Vés al contingut

Aplicació distribuïda: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
m (Robot modifica: tr:Dağıtık hesaplama; canvis cosmètics)
Cap resum de modificació
 
El programa es connecta amb el servidor i d'allà en baixa un conjunt de dades o càlculs que haurà de resoldre i que un cop resolts els enviarà de nou al servidor per afegir aquella informació a la que ha aportat altra gent.
 
== Objectiu ==
La computació distribuïda ha estat dissenyada per resoldre problemes massa grans per a qualsevol [[supercomputadora]] i mainframe, mentre es manté la flexibilitat de treballar en múltiples problemes més petits. Per tant, la computació en grid és naturalment un entorn multiusuari; per això, les tècniques d'autorització segura són essencials abans de permetre que els recursos informàtics siguin controlats per usuaris remots.
La història de la computació pot remuntar-se a cents d'anys enrere, quan es creaven màquines per ajudar en tasques de càlculs -com l'àbac. La primera calculadora mecànica va ser creada el 1623 per Wilhelm Schickard, i Charles Babbage va dissenyar la màquina diferencial en l'època victoriana. Eren màquines que es limitaven a realitzar una sola tasca, o a tot estirar, algun subconjunt de totes les possibles tasques.
 
Les computadores noves i poderoses van començar a ser desenvolupades durant la dècada del 40, que és també quan va començar a fer-se evident que les computadores podien usar-se per a molt més que simples càlculs matemàtics.
 
== Projectes ==
31

modificacions