Lleure productiu: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 9: Línia 9:
== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==


[http://Servei%20Català%20del%20Voluntariat Servei català del Voluntariat]
[http://www.voluntariat.org/ Servei català del Voluntariat]


[http://La%20productivitat%20de%20l'hort%20familiar La productivitat de l'hort familiar]
[http://lleureagrari.blogspot.com/2009/08/la-productivitat-de-lhort-familiar.html La productivitat de l'hort familiar]

Revisió del 19:53, 7 gen 2011

El lleure productiu és un terme compost pels conceptes lleure i producció. Per definició, és una activitat productiva en el temps de lleure, és a dir, no laboral.

Com a activitat de lleure que és, el lleure productiu es vivencia com a activitat lliurement escollida, reconfortant, placentera, propícia per al creixement i el gaudi personal. Com a activitat productiva, aporta béns materials i serveis, que normalment són d'autoconsum o intercanvi en un context alternatiu al mercat.

El lleure productiu abarca potencialment un ampli ventall d'activitats. Una de les més desenvolupades és el lleure agrari, o agricultura urbana. En el lleure agrari, la persona cultiva un hort amb la finalitat de gaudir del temps de lleure, però també per obtenir hortalisses per a l'autoconsum. No pertanyen a aquesta categoria el llaurador (o pagès), que cultiva la terra com a professional, o el jardiner afeccionat, que no cerca cap finalitat productiva.

El voluntariat també forma part de l'àmbit del lleure productiu, en la mesura que la persona dedica el seu temps lliure a la creació i manteniment de serveis a la comunitat.

Enllaços externs

Servei català del Voluntariat

La productivitat de l'hort familiar