Congrés Internacional de Matemàtics: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: pl:Międzynarodowy Kongres Matematyków
Línia 47: Línia 47:
[[fr:Congrès international des mathématiciens]]
[[fr:Congrès international des mathématiciens]]
[[he:הקונגרס הבינלאומי של המתמטיקאים]]
[[he:הקונגרס הבינלאומי של המתמטיקאים]]
[[it:Congresso Internazionale dei Matematici]]
[[ja:国際数学者会議]]
[[ja:国際数学者会議]]
[[ko:국제 수학자 회의]]
[[ko:국제 수학자 회의]]

Revisió del 23:13, 12 gen 2011

El Congrés Internacional de Matemàtics (International Congress of Mathematicians, ICM en anglès) és el més important congrés en la comunitat matemàtica. Se celebra cada quatre anys sota els auspicis de la Unió Matemàtica Internacional.

En el congrés de 1900 a París, França, David Hilbert va anunciar la seva famosa llista de 23 problemes oberts en matemàtiques, ara anomenats els problemes de Hilbert. Al Congrés de 1998 van assistir 3.346 participants. El programa va consistir de 21 hores de lectures plenàries i 169 45-minuts de lectures convidades de temes especialitzats donades per matemàtics distingits seleccionats pels organitzadors del Congrés.

Addicionalment, cada participant pot presentar el seu treball en 15 minuts d'exposició o a través d'un cartell. L'American Mathematical Society informa que més de 4.500 participants assistiren al congrés de 2006 a Madrid. El Rei d'Espanya presidi la cerimònia inaugural. Durant el congrés, es lliuren els principals premis matemàtics, la tradicional Medalla Fields i el Premi Nevanlinna en l'àrea de la Informàtica Teòrica. Des de 2006 es concedeix també el premi Carl Friedrich Gauss per contribucions rellevants a la Matemàtica Aplicada.

Llista de congressos

Enllaços externs