Viaur: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m arranjant enllaç
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Orfe|date=gener 2011}}
{{Orfe|date=gener 2011}}
El '''Viaur''' és un [[riu]] de [[França]], el principal afluent del [[riu Aveyron]], per l'esquerra, a [[Laguépie]] ([[Tarn i Garona]]), a 150 [[msnm]]. Neix a 1.090 msnm, al [[Puech del Pal]], en el [[Massís Central]], al [[Departament de França|departament francès]] d'[[Avairon]]. La seva longitud és de 166 km i drena una conca de 1.530 km². Recorre els departaments d'[[Avairon]] i [[Tarn (departament)|Tarn]], formant part del seu límit. Només la seva desembocadura està a [[Tarn i Garona]]. El seu territori no conté grans ciutats , la població de la seva conca és de 45.000 habitants. La major part del seu curs es desenvolupa en valls encaixades. Destaca el viaducte de Viaur, a prop de [[Tanus]], construït a principis del [[segle XX]].
El '''Viaur''' és un [[riu]] de [[França]], el principal afluent del [[riu Avairon]], per l'esquerra, a [[Laguépie]] ([[Tarn i Garona]]), a 150 [[msnm]]. Neix a 1.090 msnm, al [[Puech del Pal]], en el [[Massís Central]], al [[Departament de França|departament francès]] d'[[Avairon]]. La seva longitud és de 166 km i drena una conca de 1.530 km². Recorre els departaments d'[[Avairon]] i [[Tarn (departament)|Tarn]], formant part del seu límit. Només la seva desembocadura està a [[Tarn i Garona]]. El seu territori no conté grans ciutats , la població de la seva conca és de 45.000 habitants. La major part del seu curs es desenvolupa en valls encaixades. Destaca el viaducte de Viaur, a prop de [[Tanus]], construït a principis del [[segle XX]].


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 02:14, 16 gen 2011

El Viaur és un riu de França, el principal afluent del riu Avairon, per l'esquerra, a Laguépie (Tarn i Garona), a 150 msnm. Neix a 1.090 msnm, al Puech del Pal, en el Massís Central, al departament francès d'Avairon. La seva longitud és de 166 km i drena una conca de 1.530 km². Recorre els departaments d'Avairon i Tarn, formant part del seu límit. Només la seva desembocadura està a Tarn i Garona. El seu territori no conté grans ciutats , la població de la seva conca és de 45.000 habitants. La major part del seu curs es desenvolupa en valls encaixades. Destaca el viaducte de Viaur, a prop de Tanus, construït a principis del segle XX.

Enllaços externs