Josep Miquel Calabuig i Adrià: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Ortografia i correccions menors
Línia 1: Línia 1:
'''Josep Miquel Calabuig i Adrià''' (l'[[Albereda de Xàtiva]], [[28 d'octubre]] de [[1953]]) és un polític socialista valencià. Fill d'una família treballadora, estudià als Claretians de [[Xàtiva]], posteriorment [[Química]] i [[Economia]] a la [[Universitat de València]], tot que no finalitzaria cap de les dos carreres universitaries ha tingut sempre una gran vinculació amb aquests sabers. En aquella època es va afiliar al [[PSPV]] i va fer el servei militar a Catalunya, on hi va aprendre a llegir i escriure en català amb el diari [[Avui (diari)|Avui]]. De tornada a Xàtiva, va fundar l'Associació d'Amics de la [[Costera]]. Fou escollit regidor de Xàtiva a les eleccions municipals de 1979, i ocupà el càrrec de tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de 1980 a 1983. A les eleccions municipals de 1983 el [[PSPV-PSOE]] guanya amb 14 regidors les eleccions, i fou escollit alcalde amb majoria absoluta. Fou reescollit a les eleccions de 1987 i 1991. A les de 1995 ja no es va presentar.
'''Josep Miquel Calabuig i Adrià''' (l'[[Albereda de Xàtiva]], [[28 d'octubre]] de [[1953]]) és un polític socialista valencià.
Fill d'una família treballadora, estudià als Claretians de [[Xàtiva]], i posteriorment [[Química]] i [[Economia]] a la [[Universitat de València]]. Tot i que no finalitzaria cap de les dos carreres universitàries, ha tingut sempre una gran vinculació amb aquests sabers. En aquella època es va afiliar al [[PSPV]] i va fer el servei militar a Catalunya, on va aprendre a llegir i escriure en català amb el diari [[Avui (diari)|Avui]]. De tornada a Xàtiva, va fundar l'Associació d'Amics de la [[Costera]]. Fou escollit regidor de Xàtiva a les eleccions municipals de 1979, i ocupà el càrrec de tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de 1980 a 1983. A les eleccions municipals de 1983, el [[PSPV-PSOE]] guanyà amb 14 regidors les eleccions, i fou escollit alcalde amb majoria absoluta. Fou reescollit a les eleccions de 1987 i de 1991. A les del 1995 ja no es va presentar.
Durant el seu mandat es va dur a terme una forta inversió en infraestructures públiques bàsiques com centres de salut, hospital, col·legis, centres de secundària, uns nous jutjats, el [[museu de l'Almodí]], l'auditori municipal, una biblioteca i rehabilitació d'edificis històrics.
Durant el seu mandat es va dur a terme una forta inversió en infraestructures públiques bàsiques com centres de salut, hospital, col·legis, centres de secundària, uns nous jutjats, el [[museu de l'Almodí]], l'auditori municipal, una biblioteca i rehabilitació d'edificis històrics.


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 00:31, 18 gen 2011

Josep Miquel Calabuig i Adrià (l'Albereda de Xàtiva, 28 d'octubre de 1953) és un polític socialista valencià.

Fill d'una família treballadora, estudià als Claretians de Xàtiva, i posteriorment Química i Economia a la Universitat de València. Tot i que no finalitzaria cap de les dos carreres universitàries, ha tingut sempre una gran vinculació amb aquests sabers. En aquella època es va afiliar al PSPV i va fer el servei militar a Catalunya, on va aprendre a llegir i escriure en català amb el diari Avui. De tornada a Xàtiva, va fundar l'Associació d'Amics de la Costera. Fou escollit regidor de Xàtiva a les eleccions municipals de 1979, i ocupà el càrrec de tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de 1980 a 1983. A les eleccions municipals de 1983, el PSPV-PSOE guanyà amb 14 regidors les eleccions, i fou escollit alcalde amb majoria absoluta. Fou reescollit a les eleccions de 1987 i de 1991. A les del 1995 ja no es va presentar.

Durant el seu mandat es va dur a terme una forta inversió en infraestructures públiques bàsiques com centres de salut, hospital, col·legis, centres de secundària, uns nous jutjats, el museu de l'Almodí, l'auditori municipal, una biblioteca i rehabilitació d'edificis històrics.

Referències

Precedit per:
Manuel Casesnoves Soldevila
Alcalde de Xàtiva

19831995
Succeït per:
Alfonso Rus Terol