Vés al contingut

Carles I de Flandes: diferència entre les revisions

 
==Vida==
La Blanca s'ha fet caqueta en el sac de dormir. Més tard, va tenir fills amb Carles I de Flandes, els cuals eren: Caguell, Llegoll i Marraqueisha.
ola claudia
[[Fitxer:Blessed Charles the Good.jpg|thumb|left|200px|Talla del beat a la capella de la Santa Sang de Bruges.]]
Carles era fill de [[Canut IV de Dinamarca]] i de [[Adela de Flandes]]. El seu pare va morir assassinat en 1086 i Adela va dedidir de tornar a Flandes amb el seu fill, que llavors tenia tres anys. Carles va [[Robert Flandes]] i del seu oncle [[Roberto II de Flandes|Robert II]]. El [[1111]] Robert II morí i [[Balduí VII de Flandes|Balduí VII]] pujà al tron. Carles va ser conseller del seu cosí, llavors molt jove, qui acordà el matrimoni de Carles amb la vídua del comte d'[[Amiens]], Margarida de Clermont. Balduí va morir durant la guerra contra [[Lluís IV de FrançaFrnça]], a la batalla de Bures-en-Brai (setembre de 1119) i va deixar Carles com a hereu.
 
Carles va ser un sobirà generós i preocupat pels més necessitats: durant la greu carestia de 1126-1127, va distribuir pa i diners entre ells, a costa seva. A més, va aconseguir acabar amb l'especulació sobre el gra, prohibint que fos emmagatzemat perquè en pugessin els preus i prohibint la fabricació de cervesa, per dedicar el gra disponible a l'alimentació. Va castigar una família noble, els Erembald, que havia volgut evitar aquestes reformes socials traient-los els seus privilegis i reduint-los a l'estat de servents de la gleba. Com a resposta, un dels membres d'aquesta família, Berthold, prebost de [[Bruges]], va organitzar una conxorxa per matar el comte. El [[2 de març]] de [[1127]], mentre Carles pregava a la catedral de Sant Donacià de Bruges, un grup de soldats fidels a la família dels Erembald van assassinar-lo.
3

modificacions