Diferència entre revisions de la pàgina «Joan Carretero i Grau»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Bot:Desambiguació assistida: AMPA - Canviant enllaç(os) per Associació de Mares i Pares d'Alumnes
m (Bot:Desambiguació assistida: AMPA - Canviant enllaç(os) per Associació de Mares i Pares d'Alumnes)
És pare de tres filles, llicenciat en medicina i cirurgia per la [[Universitat de Barcelona]] ([[1978]]), diplomat en sanitat per l'Escola Nacional de Salut de Lleida i màster en salut pública per la [[Universitat de Barcelona]]. Com a [[metge]] d'[[Centre d'Atenció Primària|atenció primària]], ha treballat a [[Barbens]] ([[Pla d'Urgell]]) i a [[Puigcerdà]] ([[Cerdanya]]).
 
Ha format part de l'[[AMPA|Associació de Mares i Pares d'Alumnes]] de l'Escola Vedruna de Puigcerdà i ha estat president del [[Club de Futbol Puigcerdà]] durant dos anys. Fou militant d'[[Esquerra Republicana de Catalunya]] (ERC) des del [[1990]] fins el maig de [[2009]].
 
Ha estat [[alcalde]] de Puigcerdà des del [[1995]], quan es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals encapçalant la llista d'[[ERC]], fins al desembre del [[2003]], quan deixa l'alcaldia en ser nomenat [[conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya|conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya]]. El succeeix com a alcalde de Puigcerdà [[Joan Planella i Casasayas]]. Fou destituït del càrrec de conseller pel [[José Montilla i Aguilera|president de la Generalitat de Catalunya]] a causa d'unes declaracions fetes en una entrevista al diari ''[[La Vanguardia]]'' on, entre altres manifestacions, es mostrà molt crític amb l'actitud del [[José Luis Rodríguez Zapatero|president del Govern d'Espanya]] respecte [[Catalunya]] en el procés d'elaboració de l'[[Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006|Estatut]], el qual fou modificat de forma significativa respecte el text que havia aprovat el [[Parlament de Catalunya]] el [[30 de setembre]] de [[2005]]. Fou substituït el [[20 d'abril]] de [[2006]] per [[Xavier Vendrell i Segura]], el qual tan sols va exercir 21 dies, atès que els consellers d'ERC van ser expulsats del Govern.
6.201

modificacions

Menú de navegació