Ràtio de tresoreria: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
La '''Ràtio de Tresoreria''' (en [[anglès]]: ''Acid test Ratio'') és una [[ràtio financera]] que intenta mesurar quina és la capacitat d'una empresa per a retornar els seus deutes amb els actius disponibles a curt termini. Aquesta ràtio s'utilitza per estimar la liquiditat d'una empresa i per tant, la capacitat que aquesta té per poder fer front a les obligacions i deutes a curt termini.
La '''Ràtio de Tresoreria''' (en [[anglès]]: ''Acid test Ratio'') és una [[ràtio financera]] que intenta mesurar quina és la capacitat d'una empresa per a retornar els seus deutes a curt termini, amb els actius disponibles a curt termini. Aquesta ràtio s'utilitza per estimar la liquiditat d'una empresa i per tant, la capacitat que aquesta té per poder fer front a les obligacions i deutes a curt termini.


==Càlcul==
==Càlcul==

Revisió del 15:31, 3 feb 2011

La Ràtio de Tresoreria (en anglès: Acid test Ratio) és una ràtio financera que intenta mesurar quina és la capacitat d'una empresa per a retornar els seus deutes a curt termini, amb els actius disponibles a curt termini. Aquesta ràtio s'utilitza per estimar la liquiditat d'una empresa i per tant, la capacitat que aquesta té per poder fer front a les obligacions i deutes a curt termini.

Càlcul

S'exclouen del numerador les existències, doncs es parteix del supòsit que l'empersa no aconsegueix vendre les seves existències -que són la part menys líquida i és molt més difícil convertir en diners (realitzable)- a curt termini. A l'Estat Espanyol és del 0,8, així doncs, per cada 100€ de deutes a curt termini, l'empresa disposa 80€ en actius fàcilment convertibles en tresoreria per fer-hi front. Ens mostra una imatge més precisa de la liquiditat de l'empresa ja que elimina l'actiu circulant de la partida d'existències. La seva fórmula és la següent:


Nom de la ràtio Fórmula Fórmula equivalent Valor òptim orientatiu
Tresoreria 0,8 - 1,2