Localhost: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
En [[informàtica]], en el context d'una xarxa [[TCP/IP]] com ara [[Internet]], '''localhost''' és un nom reservat que significa ''aquest ordinador''. S'utilitza quan algú vol especificar d'una altra forma el nom o adreça d'un ordinador, ''router'', o altre dispositiu amb connexió a la xarxa. Per exemple, adreçant un navegador web a [http://localhost http://localhost] mostrarà la pàgina inicial del lloc web (si n'hi ha algun) que hi hagi a l'ordinador que executa el navegador. Una comprovació bàsica del funcionament dels controladors TCP/IP en una màquina és introduir aquesta instrucció a la línia de comandes:feranes pollonesa
En [[informàtica]], en el context d'una xarxa [[TCP/IP]] com ara [[Internet]], '''localhost''' és un nom reservat que significa ''aquest ordinador''. S'utilitza quan algú vol especificar d'una altra forma el nom o adreça d'un ordinador, ''router'', o altre dispositiu amb connexió a la xarxa. Per exemple, adreçant un navegador web a [http://localhost http://localhost] mostrarà la pàgina inicial del lloc web (si n'hi ha algun) que hi hagi a l'ordinador que executa el navegador. Una comprovació bàsica del funcionament dels controladors TCP/IP en una màquina és introduir aquesta instrucció a la línia de comandes: """ferranesa pollonesa"""


<blockquote><code>ping localhost</code></blockquote>
<blockquote><code>ping localhost</code></blockquote>

Revisió del 14:33, 15 feb 2011

En informàtica, en el context d'una xarxa TCP/IP com ara Internet, localhost és un nom reservat que significa aquest ordinador. S'utilitza quan algú vol especificar d'una altra forma el nom o adreça d'un ordinador, router, o altre dispositiu amb connexió a la xarxa. Per exemple, adreçant un navegador web a http://localhost mostrarà la pàgina inicial del lloc web (si n'hi ha algun) que hi hagi a l'ordinador que executa el navegador. Una comprovació bàsica del funcionament dels controladors TCP/IP en una màquina és introduir aquesta instrucció a la línia de comandes: """ferranesa pollonesa"""

ping localhost

localhost sempre es tradueix a l'adreça IP 127.0.0.1 del loopback, en IPv4 (es tradueix a ::1 en IPv6).

La capacitat de comunicar-se amb la màquina local d'un mateix com si es tractés d'una màquina remota és útil per a fer proves, però també per contactar serveis remots (tals com servidors de jocs que resideixin en la màquina local).

Humor

  • Hi ha una llegenda urbana sobre 127.0.0.1 que circula sovint entre els fòrums informàtics més tècnics. La història tracta d'un protagonista a qui es refereix com el "pitjor hàcker del món, el qual es pirateja a si mateix quan descobreix que pot entrar a un amfitrió amb l'adreça IP 127.0.0.1[1]
  • En el mateix estil, 127.0.0.1 s'utilitza sovint com a l'adreça IP que es dona a usuaris d'ordinador sense experiència.
  • Una altra llegenda tracta d'un usuari que, després de trobar que fent ping a 127.0.0.1 troba el seu ordinador, avisa a tots els seus coneguts que la seva adreça IP és 127.0.0.1.
  • ThinkGeek ven una estora on es llegeix "There's no place like 127.0.0.1" (No hi ha cap lloc com 127.0.0.1)[2]

Referències

Enllaços externs