Bandera de Moldàvia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 29: Línia 29:
{{ORDENA:Bandera De Moldavia}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Bandera De Moldavia}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Banderes estatals|Moldavia]]
[[Categoria:Banderes estatals|Moldavia]]
[[Categoria:Moldavia]]


[[ar:علم مولدافيا]]
[[ar:علم مولدافيا]]

Revisió del 16:30, 16 feb 2011

Bandera de la República de Moldàvia. Proporció: 1:2

La bandera de la República de Moldàvia és un dels símbols nacionals de la República de Moldàvia. Es tracta d'una bandera formada per tres franges verticals de colors blau (el més proper al màstil), groc (al centre) i vermell (a la part exterior). Al centre apareix l'escut nacional, format una àguila que subjecta l'escut amb les armes del país. L'aparició d'aquest escut serveix per distingir la bandera moldava de la romanesa, nació amb qui comparteix cultura, llengua i, fins a la Segona Guerra Mundial, una administració comuna.

Aquesta bandera va ser adoptada pel parlament moldau el 12 de maig de 1990, abans fins i tot de proclamar la independència del país de la Unió Soviètica, que va tenir lloc el 27 d'agost de 1991.


Diferència entre l'anvers i el revers

Tal com passa amb les banderes del Paraguai i l'Aràbia Saudita, la bandera de Moldàvia és una de les que tenen diferents l'anvers i el revers.[1] Tot i així, i malgrat que la llei indica que el revers no ha de contenir l'escut moldau, és força habitual veure banderes amb el mateix anvers i revers.


Banderes històriques

Abans de la bandera actual, durant el temps de la República Socialista Soviètica de Moldàvia, s'utilitzava la típica bandera vermella amb la falç i el martell daurats a la cantonada superior més propera al màstil, i una franja horitzontal verda al centre. Aquesta bandera va ser aprovada el 31 de gener de 1952. Amb anterioritat, la bandera era completament vermella, amb la falç i el martell, i les lletres PCCM (RSSM en cirílic) escrites també en color daurat sota el símbol comunista.


Referències