Viquiprojecte:Estudiants/Viquiescoles: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 26: Línia 26:
| Professor = Claudi Balaguer
| Professor = Claudi Balaguer
| Centre = Col·legi Jules Verne. El Soler. Catalunya del Nord.
| Centre = Col·legi Jules Verne. El Soler. Catalunya del Nord.
| Alumnes = Mofy Florian Martin Soler Enzo Borsotto
| Alumnes = Mofy Florian Martin Soler Enzo Borsotto Grandjean Nicolas
| Articles =
| Articles =
}}
}}

Revisió del 16:26, 17 feb 2011

Aquest subprojecte és l'extensió a la resta dels PPCC del projecte viquibalear. Podeu adreçar-vos allí per veure els detalls del funcionament tret del calendari.


Inscripció

Inscriviu-vos-hi

De moment estem recollint professors interessats.

Copieu una plantilla per cada professor i ompli-la seguin l'estil de viquibalear. No cal inscriure encara els alumnes.
















Descripció del projecte

És un curs on s'ensenya als mestres/professors a fer servir la Viquipèdia a l'escola i es combina amb un concurs pels alumnes.

El curs 2009 – 2010 es va dur a terme el projecte viquibalear amb la col·laboració del govern de les Illes Balears. Es pot trobar més informació a la web del projecte: www.viquibalear.cat. Consisteix en un curs d'edició a la Viquipèdia i d'aplicacions didàctiques de la Viquipèdia per als professors d'ESO i batxillerat combinat amb un concurs de creació i millora d'articles pels seus alumnes. El fet que els alumnes participin en el concurs i creïn un mínim de continguts és l'examen del curs dels professors. El curs que fan els professors és a distància en Moodle i el concurs dels alumnes es fa en una wiki separada de la Viquipèdia que proporciona un entorn controlat en el que els professors poden supervisar i valorar la tasca feta pels alumnes. Després els articles que reuneixen un nivell de qualitat adequat es traslladen a la Viquipèdia. L'experiència es va presentar a la conferència mundial de Viquipèdia que aquest any es va fer a Gdansk (Polònia). Hi ha hagut altres experiències en altres països d'aplicar la Viquipèdia a les escoles però aquesta ha estat la que ha donat resultats mes tangibles arreu del món.

Pel curs 2010 – 2011 el Govern Balear ens ha confirmat que renovarà el suport i el finançament al projecte. S'ha aconseguit un ajut d'una entitat privada per estendre-ho a escoles de fora de les Illes.

En concret interessa que hi participin escoles de l'Alguer del País Valencià de la Catalunya Nord, del Principat i d'Andorra. Aquesta extensió territorial serà una de les novetats que donarà joc amb diferents sistemes educatius i també es planteja una sèrie de millores metodològiques sorgides de l'experiència de l'any passat.

Beneficis

Formar en l'ús de la Viquipèdia en les activitats docents dels alumnes.

El benefici és doble. Per altra banda els mestres adquireixen la capacitat de gestionar a l'escola el fenomen Viquipèdia, preparant-se per ensenyar als alumnes les formes correctes d'utilització, els riscos i els avantatges que té i per poder-la emprar en pedagogia activa. Per una altra banda els alumnes trenquen el gel en escriure a la Viquipèdia, aquests alumnes en uns anys seran estudiants universitaris i la probabilitat que comencin a contribuir amb aportacions de qualitat augmenta molt.

Calendari

  • Contacte amb les escoles. Desembre del 2010. Viatges: Andorra, Perpinyà, Alguer i Mallorca.
  • Inscripció dels mestres al curs de formació: del 1 de desembre de 2010 al 15 de gener del 2011.
  • Realització del curs de formació (que inclou el concurs amb els alumnes): del 1 de febrer al 31 de març de 2011.
  • Creació dels articles: S'avaluaran aquells articles fets entre l'1 de març i el 30 d'abril de 2011.
  • Entrega dels premis. 30 de maig. (a concretar)

Llengües

A viquiescoles, a més del català, s'acceptarà la participació en occità, en francès i en italià. Es fomentarà la col·laboració entre els alumnes dels diferents sistemes educatius i les traduccions d'articles fets en un idioma cap als altres.

Premis

Podeu consultar les bases del concurs al projecte viquibalear. Hi ha un lot de premis independent per viquiescoles però són els mateixos: Ipods i ordinadors ultraportatils. A més hi haurà diplomes i samarretes de la Viquipèdia.