Diferència entre revisions de la pàgina «Obsolescència»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
*Finalment, pot ser producte de l'estratègia del fabricant, si aquest comercialitza productes incomplets o de menors prestacions a baix preu amb el propòsit d'afermar-se en el mercat oferint amb posterioritat el ''producte millorat'' que bé va poder comercialitzar des d'un principi, amb l'avantatge afegit que el consumidor es duu la falsa imatge d'empresa dinàmica i innovadora.
 
== Les conseqüències de l'obsolescència. ==
Actualment ens trobem enfront d'una paradoxa les conseqüències de la qual són encara difícils de quantificar; en efecte, quan d'una banda es disposa de la capacitat tecnològica de fabricar productes duradors, ens trobem en la ''necessitat'' d'adaptar-nos al canvi permanent de les tecnologies. Això comporta la contínua substitució d'equips que per mancar amb freqüència de mercats de [[segona mà]] genera ingents quantitats de [[residu]]s, amb la problemàtica mediambiental que això suposa.
 
La resposta a aquesta problemàtica ha estat variada; així, la indústria proposa instal·lacions de [[reciclatge]], amb les despeses que això comporta ([[consum d'energia]], [[contaminació]], etcètera); tenim per exemple el recent anunci d'una empresa de telecomunicacions de la pròxima comercialització d'un [[telèfon mòbil]] amb data de caducitat, amb un ús d'un any. D'altra banda, diverses organitzacions humanitàries redistribuïxen aquests equips, perfectament operatius, entre les persones, institucions i països menys desenvolupats i altres. El fenomen de l'obsolescència no només es limita als camps esmenats., Ésés possible identificar-la dintre dels productes immobiliaris.; Aquestsaquests, a causa de la incongruència entre els requeriments de la vida actual i els programes arquitectònics aliensque ali ellssón aliens, veuen les seves velocitats de venda afectades. L'[[arquitectura de reinterpretació]] s'especialitza en la readecuacióreadequació d'un immoble a les noves necessitats.
 
==Pàgines relacionades==
38.044

modificacions

Menú de navegació