Injecció letal: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot modifica: sr:Смртоносна инјекција; canvis cosmètics
m r2.7.1) (Robot afegeix: zh:致命性注射
Línia 31: Línia 31:
[[sr:Смртоносна инјекција]]
[[sr:Смртоносна инјекција]]
[[sv:Giftinjektion]]
[[sv:Giftinjektion]]
[[zh:致命性注射]]

Revisió del 06:11, 24 feb 2011

La injecció letal és una mètode d'execució que consisteix a injectar per via intravenosa i de manera contínua una quantitat letal d'un barbitúric d'acció ràpida en combinació amb un producte químic paralitzant. El procediment és similar a l'utilitzat en un hospital per a administrar una anestèsia general, però els productes són injectats en quantitats capaces de causar una intoxicació letal. A Texas, un dels 19 estats d'Estats Units en els quals l'execució es realitza per injecció letal, s'usen tres substàncies conjuntament: tiopentat de sodi, bromur de pancuroni i clorur de potassi.

El tiopentat de sodi és un barbitúric que fa perdre el coneixement al condemnat, la segona és un relaxant muscular que paralitza el diafragma, impedint així la respiració, i la tercera provoca una aturada cardíaca.

Actualment[cal citació] es debat als Estats Units, en aquells estats on està establert aquest sistema d'injecció de les tres substàncies com a sistema d'execució, si realment produeix una mort indolora o existeix sofriment per part del condemnat.