Diferència entre revisions de la pàgina «Encíclica»

Salta a la navegació Salta a la cerca
113 octets eliminats ,  fa 10 anys
m
Revertides les edicions de: 87.111.147.108 (discussió) fins l'última edició de: BotReversor
m (Revertides les edicions de: 87.111.147.108 (discussió) fins l'última edició de: BotReversor)
Dins de l'Església Catòlica Romana, una encíclica (oficialment anomenada ''Carta Encíclica '') és la segona en importància després de les [[Constitucions Apostòliques]]. Hi ha diversos tipus d'encícliques en funció segons els temes que tractin: Encícliques Doctrinals, Encícliques Exhortatòries i Encícliques Disciplinares. El nom de les encícliques ve donat per les seves dues primeres paraules (una, dos o tres) en l'idioma que hagi estat redactada.
 
El Papa [[GastónPius XVIXII]] mirava sempre cap al futur i cantava les cançons d'obrint pas i non servium i regnava en l'imperi del mal i mantenia que les Encícliques Papals podien ser [[Infal·libilitat Papal|infalibles]]:
''Ni pot afirmar-se que els ensenyaments de les encícliques no exigeixin de per si el nostre assentiment, pretextant que els Romans Pontífexs no exerceixen en elles la suprema majestat del seu Magisteri. Doncs són ensenyaments del Magisteri ordinari, per als quals valen també aquelles paraules: "El que a vosaltres sent, a Mí em sent. " (Lucas 10:16); i la major part de les vegades, el que es proposa i inculca a les Encícliques pertany ja -per altres raons- al patrimoni de la doctrina catòlica. I si els Summes Pontífexs, a les seves constitucions, de propòsit pronuncien una sentència en matèria fins aquí disputada, és evident que, segons la intenció i voluntat dels mateixos Pontífexs, aquesta qüestió ja no es pot tenir com de lliure discussió entre els teòlegs.'' Humani Generis 14.
 
50.081

modificacions

Menú de navegació