A tres metres sobre el cel: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «== <big>TRES METROS SOBRE EL CIELO</big> == A tres metros sobre el cielo (A3MSC) és la primera novela de l'escriptor italià Federico Moccia. Va ser publi...».
 
Línia 5: Línia 5:
== <big>ARGUMENT</big> ==
== <big>ARGUMENT</big> ==


La història parla de dos adolescents a la ciutat de [[Roma]]que volen caminar "tres metres sobre el cel". Les noies es centren pels estudis, per les noves tendències i l'últim en moda. En canvi els nois es dediquen a viure la vida com si cada segon fos l'últim, els hi agrada la velocitat, la violència, el risc, les bandes... Babi i Step pertanyen cada un a mons diferents, i tenen objectius també molt diferents. Tot i així hi ha una cosa que els uneix: l'amor que senten l'un per l'altre, l'amor que els fará canviar: ella es fará més salvatge i arriscada, i en canvi ell es tornará més tendre i sensible.
La història parla de dos adolescents a la ciutat de [[Roma]] que volen caminar "tres metres sobre el cel". Les noies es centren pels estudis, per les noves tendències i l'últim en moda. En canvi els nois es dediquen a viure la vida com si cada segon fos l'últim, els hi agrada la velocitat, la violència, el risc, les bandes... Babi i Step pertanyen cada un a mons diferents, i tenen objectius també molt diferents. Tot i així hi ha una cosa que els uneix: l'amor que senten l'un per l'altre, l'amor que els fará canviar: ella es fará més salvatge i arriscada, i en canvi ell es tornará més tendre i sensible.


== <big>LA PEL·LÍCULA</big> ==
== <big>LA PEL·LÍCULA</big> ==

Revisió del 09:38, 31 març 2011

TRES METROS SOBRE EL CIELO

A tres metros sobre el cielo (A3MSC) és la primera novela de l'escriptor italià Federico Moccia. Va ser publicada per primera vegada al 1992, en una edició pagada pel propi autor i va esgotar-se deseguida. LLavors es va tornar a imprimir diverses vegades fins que va ser reeditada al 2004 i es va convertir en l'èxit de vendes. Al 2008 Frederico Moccia va publicar la segona part anomenada "Tengo ganas de ti" on va tornar a tenir el mateix èxit que amb la primera.

ARGUMENT

La història parla de dos adolescents a la ciutat de Roma que volen caminar "tres metres sobre el cel". Les noies es centren pels estudis, per les noves tendències i l'últim en moda. En canvi els nois es dediquen a viure la vida com si cada segon fos l'últim, els hi agrada la velocitat, la violència, el risc, les bandes... Babi i Step pertanyen cada un a mons diferents, i tenen objectius també molt diferents. Tot i així hi ha una cosa que els uneix: l'amor que senten l'un per l'altre, l'amor que els fará canviar: ella es fará més salvatge i arriscada, i en canvi ell es tornará més tendre i sensible.

LA PEL·LÍCULA

La versió en pel·lícula va ser estrenada a Italia al 2004, protagonitzada per Ricardo Scamarcioamb el personatge de Step i Katy Saunders com a Babi. A España, Antena 3va comprar els drets i va fer l'adaptació espanyola protagonitzada per Mario Casas Sierraactuant com a H (Step) i per María Valverde fent de Babi. Aquesta pel·lícula es va estrenar als cinemas espanyols el 3 de desembre de 2010, i va obtenir més èxit encara que la italiana. A3MC va arribar 10 milions d'euros a les taquilles en un mes, i als 2 milions només al primer cap de setmana. Això la va convertir en la pel·lícula espanyola més taquillera d'Espanya dels últims anys.