Midway (atol): diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: als:Midwayinseln
Línia 64: Línia 64:
[[sv:Midwayöarna]]
[[sv:Midwayöarna]]
[[ta:மிட்வே தீவுகள்]]
[[ta:மிட்வே தீவுகள்]]
[[th:หมู่เกาะมิดเวย์]]
[[th:มิดเวย์อะทอลล์]]
[[tr:Midway Adası]]
[[tr:Midway Adası]]
[[uk:Мідвей (атол)]]
[[uk:Мідвей (атол)]]

Revisió del 11:54, 31 març 2011

Bandera d'ús local de les Midway

L'Atol Midway (també conegut com illes Midway) és un territori no incorporat dels Estats Units. El seu estatus és el d'Àrea insular i està a càrrec del Departament de l'Interior, inclòs a les illes Perifèriques Menors dels EUA.

Les illes formen un atol de 6,2 km² localitzat en el Pacífic Nord, prop de l'extrem nord-occidental de l'arxipèlag de Hawaii, consistent en una barrera de coral en forma d'anella, i nombrosos illots de sorra. Les dues illes més importants quant a grandària, Sand Island i Eastern Island, són l'hàbitat de milers d'aus marines.

Les seves coordenades són 28° 13′ N, 177° 22′ O / 28.217°N,177.367°O / 28.217; -177.367, trobant-se les illes aproximadament a mig camí entre Califòrnia i les Filipines, fet que originà el nom en anglès midway.

Mapa de les Midway

L'economia se sustenta amb fons governamentals en la seva totalitat, i tant aliments com béns de manufactura han de ser importats. L'àrea de Midway és reconeguda especialment per la Batalla de Midway, que es va tenir lloc durant la Segona Guerra Mundial. La Marina dels Estats Units va repel·lir un atac japonès, marcant aquesta victòria un canvi en l'escenari de la guerra en el Pacífic.