Divina Misericòrdia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 48: Línia 48:
2) A continuació es resa 5 desenes (com si es recés el rosari).
2) A continuació es resa 5 desenes (com si es recés el rosari).
Cada desena consta de:
Cada desena consta de:

"PARE ETERN, T´OFEREIXO EL COS, LA SANG, L´ÀNIMA I LA DIVINITAT DEL TEU ESTIMADÍSSIM FILL, NOSTRE SENYOR JESUCRIST, EN EXPIACIÓ DELS NOSTRES PECATS I ELS DEL MÓN SENCER". Seguit de 10 vegades per: "PER LA SEVA DOLOROSA PASSIÓ, TINGUES MISERICÒRDIA DE NOSALTRES I DEL MÓN SENCER".
"PARE ETERN, T´OFEREIXO EL COS, LA SANG, L´ÀNIMA I LA DIVINITAT DEL TEU ESTIMADÍSSIM FILL, NOSTRE SENYOR JESUCRIST, EN EXPIACIÓ DELS NOSTRES PECATS I ELS DEL MÓN SENCER". Seguit de 10 vegades per: "PER LA SEVA DOLOROSA PASSIÓ, TINGUES MISERICÒRDIA DE NOSALTRES I DEL MÓN SENCER".



Revisió del 17:32, 10 abr 2011

La devoció de la Divina Misericòrdia és una devoció catòlica que està centrada en la misericòrdia o amor de Jesús, que és considera la última taula de salvació. La misericòrdia de Jesús ens permetrà estar amb Ell en la vida eterna. És la única i última taula de salvació. S´accedeix a la misericòrdia de Jesús a través de la confiança en Ell.

La espiritualitat d´aquesta devoció està centrada en la misericòrdia de Jesús i en la Eucaristia. La misericòrdia de Jesús és l´amor que Ell té per totes les persones i que el porta a perdonar, a tenir compassió de nosaltres i a ajudar-nos. Aquesta misericòrdia és infinita i superior a tot, és la principal prerrogativa de Jesús. L´Eucaristia, de la qual s´encoratja l´adoració en el Santíssim Sacrament, és la font de la misericòrdia, és Jesús present amb nosaltres.

Aquesta devoció està basada en els escrits de la monja polonesa Santa Faustina Kowalska, on va recollir els missatges que va experimentar en el seu interior que Jesús li adreçava. Aquesta devoció consta de l´oració de la coroneta de la Divina Misericòrdia, el missatge de la Divina Misericòrdia, l'imatge de la Divina Misericòrdia o de Jesús misericordiós, la Festa de la Divina Misericòrdia i l´hora de la misericòrdia. A més, cal afegir les obres de misericòrdia cap els altres.

Missatge de la Divina Misericòrdia

Santa Faustina va escriure en el seu diari les següents paraules de Jesús on descriu les característiques de la seva misericòrdia:

  • "Tota ànima que cregui i tingui confiança en la meva misericòrdia, la obtindrà".
  • "La última taula de salvació consisteix en recórrer a la meva misericòrdia".
  • "Les ànimes que venerin la meva misericòrdia... resplendiran amb una resplendor especial en la vida futura. Cap d´elles anirà al foc de l'infern. Defensaré de manera especial a cadascuna en l´hora de la mort".
  • "Que no tingui por d'apropar-s'hi l'ànima dèbil, pecadora, i encara que tingui més pecats que grans de sorra n'hi ha a la terra, tot desapareixerà en l´abisme de la meva misericòrdia".
  • "A les ànimes que propaguin la devoció a la meva misericòrdia, les protegiré durant tota la vida com una mare amorosa el seu nadó i a l'hora de la mort no seré per a elles Jutge, sinó Salvador misericordiós".
  • "No puc castigar ni tan sols al pecador més gran si ell suplica la meva compassió, sinó que el justificaré en la meva insondable i impenetrable misericòrdia".
  • "El que no vulgui passar per la porta de la meva misericòrdia, ha de passar per la porta de la meva justícia".
  • "Jo sóc el mateix amor i la mateixa misericòrdia."

Coroneta de la Divina Misericòrdia

La coroneta de la Divina Misericòrdia és una oració que Santa Faustina Kowalska va experimentar en el seu interior que Jesús li ensenyava i que va recollir en el seu diari.

Jesús li va dir que a qui resi aquesta oració, la misericòrdia li protegiria durant la vida, rebria gran misericòrdia i se li atorgarien immenses gràcies, i que fos recomanada com a última taula de salvació.

Promeses: Santa Faustina Kowalska va escriure en el seu diari les següents promeses de Jesús a qui resi aquesta oració:

  • "Atorgaré immenses gràcies a les ànimes que resin aquesta coroneta."
  • "Resa contínuament aquesta coroneta... qualsevol que la resi rebrà gran misericòrdia a l'hora de la mort. Els sacerdots la recomanaran als pecadors com a ÚLTIMA TAULA DE SALVACIÓ. Fins i tot el pecador més empedreït, si resa aquesta coroneta un sola vegada, rebrà la gràcia de la meva misericòrdia infinita".
  • "A les ànimes que resin aquesta coroneta, la meva misericòrdia les envoltarà durant la vida i especialment en l'hora de la mort."
  • "Quan resin aquesta coroneta juntament amb els moribunds, em posaré entre el Pare i l´ànima que agonitza no com a Jutge just, sinó com a Salvador misericordiós".

Manera de resar-la:

1) Es diu primer: un Parenostre, un Avemaria, un Credo i un Glòria.

2) A continuació es resa 5 desenes (com si es recés el rosari). Cada desena consta de:

"PARE ETERN, T´OFEREIXO EL COS, LA SANG, L´ÀNIMA I LA DIVINITAT DEL TEU ESTIMADÍSSIM FILL, NOSTRE SENYOR JESUCRIST, EN EXPIACIÓ DELS NOSTRES PECATS I ELS DEL MÓN SENCER". Seguit de 10 vegades per: "PER LA SEVA DOLOROSA PASSIÓ, TINGUES MISERICÒRDIA DE NOSALTRES I DEL MÓN SENCER".

3) Finalment, acabades les 5 desenes, es repeteix tres vegades:

"SANT DÉU, SANT FORT, SANT IMMORTAL, TINGUES MISERICÒRDIA DE NOSALTRES I DEL MÓN SENCER".

Imatge de la Divina Misericòrdia o de Jesús misericordiós

La imatge de la Divina Misericòrdia o de Jesús misericordiós és la imatge de Jesús pintada d'acord amb les descripcions de la visió de Jesús de Santa Faustina. A sota està escrit: "Jesús, confio amb Tu".

En relació amb aquesta imatge, Santa Faustina va escriure en seu diari aquestes paraules de Jesús:

  • "Pinta una imatge segons el model que veus, i signa: "Jesús, confio amb Tu".
  • "Desitjo que aquesta imatge sigui venerada... al món sencer. Prometo que l´ànima que veneri aquesta imatge no morirà. També prometo, ja aquí a la terra, la victòria sobre els enemics, particularment en l´hora de la mort. Jo mateix la defensaré com a la meva pròpia glòria".
  • "Mitjançant aquest quadre ompliré de gràcies les ànimes".
  • "Els rajos de llum de la imatge representen la sang i l´aigua que van brollar del més íntim de la meva misericòrdia quan a la creu el meu cor va ser obert amb la llança. El raig blanc representa l´aigua, que justifica les ànimes, els vermells la sang, que és la vida de les ànimes...Feliç serà el que visqui sota la seva ombra, ja que la mà de la justícia divina no arribarà a tocar-lo".

Festa de la Divina Misericòrdia o Diumenge de la Divina Misericòrdia

La Festa de la Divina Misericòrdia és el primer diumenge després del diumenge de Resurrecció. Jesús va prometre a Santa Faustina la seva misericòrdia i el perdó total dels pecats a qui aquell dia es confessi i rebri la comunió. Aquesta festa ha estat declarada oficial en la liturgia per l´Església.

Santa Faustina va escriure en el seu diari les següents paraules de Jesús en relació amb la festa:

  • "Desitjo que la Festa de la Misericòrdia sigui el refugi i emparament per a totes les ànimes, i especialment pels pobres pecadors... Vessaré tot un oceà de gràcies sobre les ànimes que s´acostin a la font de la meva misericòrdia. L´ànima que aquell dia es confessi i rebri la Santa Comunió obtindrà la remissió completa de les culpes i de les penes. En aquell dia estan obertes totes les comportes divines a través de les quals flueixen les gràcies. Que ningú tingui por d'apropar-se a mi, encara que els seus pecats fossin els més atroces... La Festa de la Misericòrdia ha sortit de les meves entranyes, desitjo que se celebri solemnement el primer diumenge després de Pasqua de Resurrecció".

L'hora de la Misericòrdia

L'hora de la misericòrdia és les 3 de la tarda, l'hora en què va morir Jesús. Santa Faustina va escriure en relació amb ella les següents paraules de Jesús en el seu diari:

  • "A les 3 de la tarda prega per la meva misericòrdia, especialment pels pecadors, i encara que sigui per un brevíssim instant, absorbeix-te de la meva passió, en particular en el meu abandonament en el moment de l'agonia. Aquesta és la hora de la gran misericòrdia cap al món. En aquella hora res no serà negat a l`ànima que m'ho demani pels mèrits de la meva passió".

Jaculatòries a la Divina Misericòrdia

Santa Faustina va escriure en el seu diari aquestes jaculatòries o frases breus que són repetides sovint:

  • "Jesús, confio amb Tu."
  • "Oh, sang i aigua que vau brollar del cor de Jesús com una font de misericòrdia per a nosaltres, confio amb Tu".