Descendència: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Descendència mogut a Línia familiar: Fent espai per l'equivalent català de:Offspring, descendencia,Progéniture, Discendenza
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:

#REDIRECT [[Línia familiar]]
{{Traduït de|es|descendencia}}
La ''' descendència ''' és la norma que regeix la filiació en els [[grup social|grups socials]] mitjançant els vincles de parentiu. La descendència és una forma de reconeixement social del [[llinatge]] o [[família]], que varia segons la [[societat]]. (Es diu també de la prole nascuda d'una parella).

La descendència pot ser [[biologia|biològica]] o jurídica. La descendència biològica es pot transmetre a través de l'[[home|home]] o [[dona]] (de manera bilateral) o només a través d'un d'ells (unilateral). La descendència unilateral pot ser [[patrilinaje|patrilineal]] o [[matrilinaje|matrilineal]]. La descendència jurídica és la transmissió de [[drets]] i [[obligació jurídica|deures]], i inclou la [[herència (Dret)|herència]] de la [[propietat]] i la successió en una posició social. Ambdues uneixen a una generació amb la següent de manera sistemàtica.

Un [[clan]] el constitueix un grup de persones que reconeixen la seva descendència d'un [[avantpassat comú]].

== Vegeu també ==
* [[Ancestre comú]]

== Nota ==
{{reflist}}

[[Categoria: Etologia|Descendència]]

[[cs:Potomek]]
[[de:Nachkomme]]
[[en:Offspring]]
[[es:descendencia]]
[[fr:Progéniture]]
[[hr:Potomstvo]]
[[it:Discendenza]]
[[nn:Unge]]
[[no:Avkom]]
[[pl:Potomstwo]]
[[pt:Descendência]]
[[ru:Потомок]]
[[sv:Avkomma]]
[[ta:சந்ததி]]

Revisió del 17:57, 12 abr 2011

La descendència és la norma que regeix la filiació en els grups socials mitjançant els vincles de parentiu. La descendència és una forma de reconeixement social del llinatge o família, que varia segons la societat. (Es diu també de la prole nascuda d'una parella).

La descendència pot ser biològica o jurídica. La descendència biològica es pot transmetre a través de l'home o dona (de manera bilateral) o només a través d'un d'ells (unilateral). La descendència unilateral pot ser patrilineal o matrilineal. La descendència jurídica és la transmissió de drets i deures, i inclou la herència de la propietat i la successió en una posició social. Ambdues uneixen a una generació amb la següent de manera sistemàtica.

Un clan el constitueix un grup de persones que reconeixen la seva descendència d'un avantpassat comú.

Vegeu també

Nota