Adolf del Regne Unit: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Imatge:Adolphus Frederick Duke of Cambridge.JPG|thumb|right|Adolf del Regne Unit, duc de Cambridge.]]

'''Adolf del Regne Unit, duc de Cambridge''' ([[Londres]] [[1774]] - [[1850]]). Príncep del [[Regne Unit]] i duc de [[Cambridge]] amb el tractament d'altesa reial.
'''Adolf del Regne Unit, duc de Cambridge''' ([[Londres]] [[1774]] - [[1850]]). Príncep del [[Regne Unit]] i duc de [[Cambridge]] amb el tractament d'altesa reial.



Revisió del 23:39, 25 nov 2006

Adolf del Regne Unit, duc de Cambridge.

Adolf del Regne Unit, duc de Cambridge (Londres 1774 - 1850). Príncep del Regne Unit i duc de Cambridge amb el tractament d'altesa reial.

Nascut al Palau de Buckingham el dia 24 de febrer de 1774 essent fill del rei Jordi III del Regne Unit i de la princesa Carlota de Mecklenburg-Strelitz. Adolf era nét per via paterna del rei Jordi II del Regne Unit i de la duquessa Augusta de Saxònia-Gotha mentre que per via materna ho era del príncep Carles Lluís de Mecklenburg-Strelitz i de la duquessa Elisabet Albertina de Saxònia-Hilburghausen.

Educat al Palau de Buckingham i posteriorment enviat a la Universitat de Göttingen junt amb els seus dos germans, els prínceps Ernest August i August. Posteriorment rebé formació militar a Hannover junt amb el seu germà Ernest August, arribant al rang de coronel l'any 1794 i al de lloctinent general el 1798. El 6 de juny de 1796 fou creat duc de Cambridge, comte de Tipperary i baró de Culloden a més de cavaller de l'Ordre de la Jarratera.

Adolf de Cambridge fou l'encarregat de cercar entre les princeses alemanyes una esposa pel seu germà, el duc de Clarence i posterior Guillem IV del Regne Unit. La seva tsaca donà fruit i s'escollí a la princesa Adelaida de Saxònia-Meiningen.

Posteriorment ell es casà amb la princesa Augusta de Hessen-Kassel a la ciutat de Kassel el dia 7 de maig de 1818. Adelaida era filla del landgravi Frederic III de Hessen-Kassel. La parella tingué tres fills:

Adolf del Regne Unit exercí de virrei a Hannover des de l'any 1816 i fins a l'any 1837 en què el regne de l'Alemanya septrentional esdevingué independent sota el regnat del germà d'Adolf, el príncep Ernest August.

Retornat l'any 1837 al Regne Unit, després d'un periple de més de quaranta anys a Alemanya, morí el dia 8 de juliol de 1850 a Cambridge House a Londres. Fou enterrat al Castell de Kew i posteriorment les seves restes foren traslladades a la Capella de Sant Jordi del Palau de Windsor. El seu fill gran heredà els títols del seu pare.