Confessió (religió): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m r2.6.4) (Robot afegeix: ln:Ntúbélá
Línia 29: Línia 29:
[[la:Confessio]]
[[la:Confessio]]
[[li:Biech]]
[[li:Biech]]
[[ln:Ntúbélá]]
[[lt:Išpažintis]]
[[lt:Išpažintis]]
[[mk:Исповед]]
[[mk:Исповед]]

Revisió del 09:44, 13 abr 2011

La penitència o confessió és un sagrament del cristianisme que consisteix a penedir-se dels propis pecats, exposar-los a un sacerdot i acceptar el càstig que aquest imposi, que usualment passa per pregar o realitzar una sèrie de bones accions. Llavors, si el propòsit de no tornar a cometre la falta és sincer, el creient que s'ha confessat obté el perdó diví mitjançant l'absolució del sacerdot.

Les peregrinacions, les processons de Setmana Santa i la mortificació corporal han estat històricament formes de mostrar en públic que s'estava complint la penitència. Les confessions en grup avui dia solen ser desaconsellades, ja que es considera que cada persona ha d'examinar el seu propi interior i que no pot jutjar els altres, perquè només Déu ho pot fer. Sí que es poden fer actes comuns entre grups de catequesi o als recessos, com amb els pecats escrits, cantar demanant el perdó comú o exposar un defecte davant els companys

No hi ha un nombre màxim o mínim de confessions, si bé l'església recomana que l'examen de consciència tingui lloc com a mínim abans de la comunió. La Quaresma és el període de l'any especialment propici per a la penitència, com a preparació per a la Setmana Santa i els seus ritus.