Vés al contingut

Portalligues: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
El català ''portalligacama'' equival a l'anglès ''suspender belt'' (''garter belt'' als EUA), esp. ''liguero'', fr. ''porte-jarretelles'', it. ''reggicalze'', port. ''cinta de ligas'', etc.
 
Alguns models de [[Faixa (elàstica)|faixa]] i de [[cotilla]] duen portalligues incorporat, és a dir, en pengen els lligacames corresponents (''[[faixa cotilla]]'', ''[[faixa combinació]]'').
 
El portalligues va aparèixer als [[anys 10]] del [[segle XX]], conegué un gran auge als [[anys 20]] i a l'alçada de 1930 ja havia arraconat les tradicionals [[lligacames]] (mena de cintes al voltant de la [[cama]]). En el moment d'aparèixer, el portalligues va ser molt pràctic i útil, ja que aportava comoditat, així com la seguretat que les mitges no s'arrugaven ni, pitjor, queien als [[peu]]s, en una època en què encara no existien els [[elàstic]]s ni els [[teixit]]s expansibles o adaptables (com la [[licra]], per exemple). Cal tenir en compte, a més, que als anys vint els [[Vestit (dona)|vestit]]s i [[faldilla|faldilles]] van començar a portar-se més curts, amb la qual cosa les mitges havien de ser més altes que sota el [[genoll]] (on sí que era fàcil subjectar una mitja amb lligacama), i en un moment [[social]] en què les dones demanaven més comoditat i llibertat vestimentària.
11.915

modificacions