Joc cooperatiu: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: pt:Jogo cooperativo
m Robot afegeix: tr:Kooperatif oynanış
Línia 22: Línia 22:
[[pt:Jogo cooperativo]]
[[pt:Jogo cooperativo]]
[[ru:Кооперативная игра (математика)]]
[[ru:Кооперативная игра (математика)]]
[[tr:Kooperatif oynanış]]
[[uk:Гра кооперативна]]
[[uk:Гра кооперативна]]
[[zh:合作博弈]]
[[zh:合作博弈]]

Revisió del 08:16, 25 maig 2011

Un joc cooperatiu és un joc en el qual dos o més jugadors no competeixen, sinó més aviat s'esforcen per aconseguir el mateix objectiu i per tant guanyen o perden com un grup.

Els jocs cooperatius són rars, però existeixen. Un exemple és "Stand up" (de l'anglès, "aixeca't"), on un nombre d'individus s'asseuen, uneixen braços (tots mirant en sentits oposats) i tracten d'aixecar-se. Això es fa més difícil a major quantitat de jugadors.

Altre joc és el joc de contar, on els jugadors com un grup intenten contar fins a 20 sense que dos participants diguin el mateix nombre dues vegades. En una versió cooperativa del voleibol, l'èmfasi es fa a tractar de mantenir la pilota en l'aire el major temps possible.

Els jocs de recreació rarament són cooperatius, on el conflicte és una força poderosa. No obstant això, tals escenaris poden ocórrer en la vida real (on el sentit de la paraula "joc" va més enllà del recreatiu). Per exemple, l'operació d'un negoci reeixit és, almenys en teoria, un joc cooperatiu degut al fet que tots els participants es beneficien si el negoci té èxit i perjudiquen si falla.

Els jocs de rol tenen la forma més comuna d'un joc cooperatiu, a pesar que no són sempre així. En tals jocs els jugadors (que actuen a través dels personatges) generalment busquen objectius similars. No obstant això cada personatge té les seves pròpies ambicions i últimament, metes pròpies. Per això el conflicte sorgeix comunament en aquests jocs.