Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m orto
amplio una mica l'article
Línia 2: Línia 2:


La '''Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera''' és la unió de totes les forces nacionalistes, progressistes i d'esquerres de l'illa de [[Formentera]]. A nivell municipal (l'illa és un únic municipi) és el principal partit de Formentera.
La '''Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera''' és la unió de totes les forces nacionalistes, progressistes i d'esquerres de l'illa de [[Formentera]]. A nivell municipal (l'illa és un únic municipi) és el principal partit de Formentera.

Les primeres eleccions a les quals es va presentar la COP van ser les municipals i autonòmiques de [[1999]]. En aquests comicis, la COP aconseguí la [[majoria absoluta]] a l'Ajuntament de Formentera, amb el 54,97% dels vots vàlids i 8 dels 13 regidors que formen el consistori. La COP també fou la candidatura més votada en les autonòmiques aconseguint l'únic diputat de la [[circumscripció electoral|circumscripció]] de Formentera. Aquest diputat fou decisiu per al canvi de majoria en el [[Consell Insular d'Eivissa i Formentera]], car a l'illa d'Eivissa tant el [[Partit Popular]] com el [[Pacte de Progrés]] havien aconseguit 6 escons.

La Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera tornà a presentar-se a les eleccions municipals i autonòmiques de [[2003]]. En aquesta ocasió, la COP tot i ser la força més votada a les municipals, amb el 41,31% dels vots vàlids, es va quedar a un regidor de la majoria absoluta i va perdre la batllia de l'illa, que va passar a mans del Partit Popular. Posteriorment, al [[2005]], la COP ha recuperat l'alcaldia de Formentera, sent-ne elegit batlle Isidor Torres Cardona, el qual ja havia ocupat aquest càrrec entre 1999 i 2003.

Quant a les eleccions autonòmiques de 2003, la COP va perdre l'escó obtingut el 1999, escó que passà a mans de la conservadora [[Agrupació Independent Popular de Formentera]].


[[Categoria:Partits polítics de Balears]]
[[Categoria:Partits polítics de Balears]]

Revisió del 21:49, 9 des 2006

Fitxer:Ib cop.png
Bandera de la COP

La Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera és la unió de totes les forces nacionalistes, progressistes i d'esquerres de l'illa de Formentera. A nivell municipal (l'illa és un únic municipi) és el principal partit de Formentera.

Les primeres eleccions a les quals es va presentar la COP van ser les municipals i autonòmiques de 1999. En aquests comicis, la COP aconseguí la majoria absoluta a l'Ajuntament de Formentera, amb el 54,97% dels vots vàlids i 8 dels 13 regidors que formen el consistori. La COP també fou la candidatura més votada en les autonòmiques aconseguint l'únic diputat de la circumscripció de Formentera. Aquest diputat fou decisiu per al canvi de majoria en el Consell Insular d'Eivissa i Formentera, car a l'illa d'Eivissa tant el Partit Popular com el Pacte de Progrés havien aconseguit 6 escons.

La Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera tornà a presentar-se a les eleccions municipals i autonòmiques de 2003. En aquesta ocasió, la COP tot i ser la força més votada a les municipals, amb el 41,31% dels vots vàlids, es va quedar a un regidor de la majoria absoluta i va perdre la batllia de l'illa, que va passar a mans del Partit Popular. Posteriorment, al 2005, la COP ha recuperat l'alcaldia de Formentera, sent-ne elegit batlle Isidor Torres Cardona, el qual ja havia ocupat aquest càrrec entre 1999 i 2003.

Quant a les eleccions autonòmiques de 2003, la COP va perdre l'escó obtingut el 1999, escó que passà a mans de la conservadora Agrupació Independent Popular de Formentera.