3 de 6 amb l'agulla: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 18: Línia 18:


[[Categoria:Construccions castelleres amb l'agulla|6]]
[[Categoria:Construccions castelleres amb l'agulla|6]]
[[Categoria:Construccions castelleres de 6 pisos d'alçada]]

Revisió del 12:30, 1 juny 2011

El 3 de 6 amb l'agulla, també anomenat tres de sis amb el pilar al mig, és un castell de 6 pisos d'alçada i 3 castellers per pis, que en descarregar-se deixa al descobert un pilar de 4. L'estructura d'aquest castell és més oberta que la d'un 3 de 6 per tal que el pilar tingui espai al seu interior. Una vegada l'enxaneta fa l'aleta al 3 i comença a baixar del castell, l'acotxador entra al pilar com a enxaneta. Com la resta de castells amb l'agulla, només es considera carregat quan el pilar complet resta sobre la pinya, és a dir, quan els segons de l'estructura del 3 ja s'han deixat anar de braços i comencen a baixar.

Aquest castell, llavors atípic, va ser fet l'any 1982 pels Nens del Vendrell. L'any 1996 els Castellers de Vilafranca van fer el 3 de 7 amb agulla a Holanda, agafant la idea dels Falcons, i algunes colles els van imitar.[1]

L'estructura amb agulla es característica dels castells de 4, i s'ha popularitzat en estructures del 3 d'ençà el primer 3 de 8 amb l'agulla descarregat pels Castellers de Vilafranca l'any 2006, i el posterior pas al 3 de 9 amb folre i l'agulla, carregat per primer cop pels Minyons de Terrassa i descarregat per primera vegada pels Castellers de Vilafranca.

Vegeu també

Referències

  1. blocs.webcasteller.com, CASTELLS ATÍPICS , JOAN BOFARULL I SOLÉ