Kirk Hammett: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: be:Кірк Хэмет
Cap resum de modificació
Línia 107: Línia 107:
[[Categoria:Artistes californians]]
[[Categoria:Artistes californians]]
[[Categoria:Persones de San Francisco]]
[[Categoria:Persones de San Francisco]]
[[Categoria:Guitarristes de heavy metal]]


[[ar:كيرك هاميت]]
[[ar:كيرك هاميت]]

Revisió del 01:38, 12 juny 2011

Kirk Hammett (18 de novembre de 1962, San Francisco, Califòrnia, Estats Units) és el guitarrista líder del grup heavy metal/thrash metal Metallica. Està considerat com el onzè millor guitarrista de tots els temps, segons la revista de música nord-americana Rolling Stone i com el novè millor del moment segun la revista Total Guitar. Kirk és un dels estudiants més coneguts del llegendari guitarrista i instructor Joe Satriani.

Biografia

Des de molt jove va mostrar un gran interès en la gran col·lecció de discos de rock del seu germà Rick, incloent material de The Rolling Stones, Queen, Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy, UFO, Jimi Hendrix[1] (Hammett de vegades interpreta parts d'algunes cançons d'en Hendrix durant els seus sols) entre uns altres.

Va començar a tocar als 15 anys i la seva primera guitarra va ser una Montgomery Ward. Després de tenir la seva primera Stratocaster en l'any 1978, Hammett va intentar personalitzar el seu so amb parts de diverses guitarres. Va arribar fins i tot a treballar en un Burger King per a poder comprar el seu primer amplificador Marshall.

Els interessos musicals d'en Hammett el van conduir al gènere conegut com thrash metal. El 1982 va formar el grup Exodus amb el vocalista Paul Baloff, el guitarrista Gary Holt, i el bateria Tom Hunting. Exodus va ser crucial en el moviment del thrash durant la dècada dels 80 a Califòrnia.

Al 1983, quan Metallica anava a gravar el seu primer disc Kill 'em All, James Hetfield i Lars Ulrich van convidar a Hammett a formar part del grup, ja que amb el llavors guitarrista líder de la banda, Dave Mustaine, va ser expulsat de la banda per raons que el grup Metallica no ha donat a conèixer fins al moment. Després de gravar l'àlbum, Hammett va començar a prendre classes de guitarra amb l'ara famós Joe Satriani.

Al 2002 se li va donar un lloc en el "Saló de la Fama" de la revista Guitar World. Ha gravat i ha fet actuacions en directe amb Metallica des de fa més de 20 anys i és un model per a molts guitarristes moderns.

Ja que ell és guitarra principal de Metallica, Hammett ha escrit i contribuït amb riffs per al grup des de 1983. Un d'aquests riffs, el de la cançó Enter Sandman, va ser escrit en l'habitació d'un hotel a les 3:00 de la matinada. Aquest tema es va tornar un dels més populars de la banda. Era la primera cançó i single del Black Album que va ser classificat en el lloc 252 en la llista dels 500 millors discos de tots els temps, fet per la revista Rolling Stone, els quals també va col·locar en el lloc 11 dels 100 millors guitarristes de la història.

Equipamient

Guitarres[1]

Amplificadors

  • Mesa Boogie Tremoverb 2x12 Combo Amp[1]
  • Mesa Boogie Triaxis Pre-Amp[1]
  • Mesa Boogie Strategy 400 Stereo power Amp[1]
  • Mesa Boogie 4x12 Speaker Cabinet[1]
  • Mesa Boogie 2x12 Speaker Cabinet[1]
  • Mesa Boogie Dual Rectifier Amp[1]
  • Marshall Amplificadors
  • Randall Kirk Hammett Signature Amplificadors

Accessoris

Discografia

Exodus

Metallica

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kirk Hammett

Referències

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 «Biografia de Kirk Hammett» (en anglès). metallica.com. [Consulta: 6 agost 2009].