Eddie Van Halen: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m retocs
Cap resum de modificació
Línia 2: Línia 2:


'''Edward Lodewijk Van Halen''', (nascut el [[26 de gener]] de [[1955]] a [[Amsterdam]], [[Països Baixos]]) és el guitarrista i pianista fundador de la banda d'[[hard rock]] [[Van Halen]].
'''Edward Lodewijk Van Halen''', (nascut el [[26 de gener]] de [[1955]] a [[Amsterdam]], [[Països Baixos]]) és el guitarrista i pianista fundador de la banda d'[[hard rock]] [[Van Halen]].

== Guitarres ==

[[Fitxer:EVH frankenstrat.jpg|thumb|La guitarra ''"[[Frankenstrat]]"'' de Eddie Van Halin.]]

Eddie utilitza guitarres de moltes marques diferents com [[Gibson]], [[Fender]], [[Charvel]], [[Kramer]], [[Peavey]], [[MusicMan]] o [[Steinberger]], encara que és un gran fanàtic de la personalització de les seves guitarres. En els últims anys va utilitzar un model que [[Peavey]] fabricava per a ell (la famosa Peavey Wolfgang), en 2005 la marca [[Charvel]], va fer una sèrie que imita les guitarres de Eddie dels anys 80. En 2007 surt a la venda una replica de la guitarra Frankenstrat amb la marca EVH Gear fabricada per Fender. A altre va usar guitarres MusicMan model Axis, de la qual ell té també la seva pròpia "EVH Signature Axis".
Actualment, aquesta marca ha fabricat diferents productes; tals com el 5150 III, sabatilles amb el característic treball artístic de Eddie, i la ja esmentada Wolfgang. També, la replica exacta de la Frankestrat ja esmentada amb un valor de US$ 25000.

A més, va contribuir enormement al desenvolupament del sistema [[Floyd Rose]] per la afinación de la guitarra, i fins i tot va patentar el seu propi dispositiu anomenat “D-tuner”, que permet afinar la 6a entenimentada de la guitarra E(MI) a D(RE) i viceversa en un sol moviment.


[[Categoria:Guitarristes estatunidencs de heavy metal]]
[[Categoria:Guitarristes estatunidencs de heavy metal]]

Revisió del 23:18, 14 juny 2011

Eddie Van Halen l' any 2007

Edward Lodewijk Van Halen, (nascut el 26 de gener de 1955 a Amsterdam, Països Baixos) és el guitarrista i pianista fundador de la banda d'hard rock Van Halen.

Guitarres

La guitarra "Frankenstrat" de Eddie Van Halin.

Eddie utilitza guitarres de moltes marques diferents com Gibson, Fender, Charvel, Kramer, Peavey, MusicMan o Steinberger, encara que és un gran fanàtic de la personalització de les seves guitarres. En els últims anys va utilitzar un model que Peavey fabricava per a ell (la famosa Peavey Wolfgang), en 2005 la marca Charvel, va fer una sèrie que imita les guitarres de Eddie dels anys 80. En 2007 surt a la venda una replica de la guitarra Frankenstrat amb la marca EVH Gear fabricada per Fender. A altre va usar guitarres MusicMan model Axis, de la qual ell té també la seva pròpia "EVH Signature Axis". Actualment, aquesta marca ha fabricat diferents productes; tals com el 5150 III, sabatilles amb el característic treball artístic de Eddie, i la ja esmentada Wolfgang. També, la replica exacta de la Frankestrat ja esmentada amb un valor de US$ 25000.

A més, va contribuir enormement al desenvolupament del sistema Floyd Rose per la afinación de la guitarra, i fins i tot va patentar el seu propi dispositiu anomenat “D-tuner”, que permet afinar la 6a entenimentada de la guitarra E(MI) a D(RE) i viceversa en un sol moviment.