Charmed: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 45: Línia 45:


== Recepció ==
== Recepció ==

La sèrie ha rebut molt bones crítiques durant les seves vuitenes temporades. Karlyn L. Barr, de Entertainment Weekly, va anomenar a la sèrie que "durant les seves set temporades les germanes Halliwell han embruixat a la audiència amb les seves perfectes maneres Wicca".

Pop Matters va dir que la tercera temporada era bona "comparant aquest gènere bé vs mal".

Aubry D'Arminio, d'EW, va dir que "no hi ha res

Revisió del 19:22, 21 jul 2011

Infotaula de sèrie de televisióCharmed
Modifica el valor a Wikidata
Gènereprograma de televisió paranormal, comèdia dramàtica i sèrie de televisió de fantasia Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióSan Francisco Modifica el valor a Wikidata
CreadorConstance M. Burge
ProductorAaron Spelling Modifica el valor a Wikidata
CompositorJay Gruska i J. Peter Robinson Modifica el valor a Wikidata
Actors
Holly Marie Combs
Alyssa Milano
Rose McGowan
Shannen Doherty
Brian Krause
PaísEstats Units
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalThe WB Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols40-45 minuts
Primer episodi7 octubre 1998 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi21 maig 2006 Modifica el valor a Wikidata
Temporades8
Episodis175
Llista d'episodisllista de capítols de Charmed Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialtntdrama.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0158552 Filmaffinity: 600379 Allocine: 65 Metacritic: tv/charmed TV.com: shows/charmed TMDB.org: 1981
Facebook: charmedtv Modifica el valor a Wikidata

Embruixades (en anglès, Charmed) és una sèrie americana que van sortir al aire el 7 d'octubre de 1998 fins al maig de 2006, per la WB Television Network. La sèrie va ser creada per Constance M. Burge i produïda per Aaron Spelling i la companyia Spelling Television, amb l'ajuda del escriptor/director Brad Kern.

La sèrie ens mostra a tres boniques germanes que, després de la mort de la seva àvia, es transformen amb poderoses bruixes que han de lluitar contra el mal. Al final de la tercera temporada, mor una d'elles donant pas a una nova germanastra a la quarta temporada fins a la última.

El primer capitol pilot, "Algo Màgic Arriba Cap Aquí" va ser vist per més de 7.70 millons de persones. L'últim episodi de la sèrie, "Embruixades per Sempre" va aconseguir 4.49 millons de vistes.

Encara que acabessin, des del juny de 2010 que Zenescope ha estat traient al mercat còmics de continuacions de la sèrie.

La cançó principal dels crèdits principals, és la cançó "How Soon Is Now?" dels Smiths però interpretada per Love Spit Love. Els drets d'autor van acabar just després de la setena temporada, i a la octava i última temporada l'equip va col·locar una cançó instumental hard-rock per substituïr la cançó "How Soon Is Now?".

Argument

En 1995, les germanes Halliwell viuen tranquilament les seves vides. Prue, la gran, treballa de guàrdia de seguretat a un museu i té relacions amoroses amb el seu jefe Roger, Piper, la mitjana, busca feina com a "chef" per la seva passió cap a la cuina, cosa heredada de la seva àvia Penny amb la qual viuen les tres germanes en una gran mansió, i Phoebe, la petita, segueix cometent delictes i cansant la paciència de les seves germanes i discutint amb Prue que ella no va tocar al seu jefe "nòvio" Roger. Però tot es capgira quan la àvia de les Halliwell mor per un atac al cor. Totes queden paralitzades i Phoebe decideix escapar a Nova York, i les dues germanes queden soles a la mansió.

Tres anys després, Phoebe torna a la mansió Halliwell, però no es gaire ben rebuda per la seva germaneta gran Prue, la qual pensa que Pheebs (mot de Phoebe) va tocar al seu jefe Roger. La nit en que arriba Phoebe, tornen a fer servir una antiga "ouija" i la peça es mou fantasmagòricament escrivint la paraula "Àtic". Piper s'envà per reunir-se amb el seu nòvio Jeremy i Prue es queda a la casa. Phoebe decideix pujar al abandonat àtic per descobrir, El Llibre de les Ombres (Embruixades). La germana Halliwell llegeix un encanteri que dóna els poders a les seves germanes. Prue, obté el poder de "telequinesis" (moure objectes amb la ment), Piper rep el poder de congelar objectes o persones o animals i Phoebe, rep el poder de la premonició, en la qual pot veure el passat o el futur. Però els poders no serveixen per beneficis personals, cosa que no poden fer, sinó que serveixen per lluitar contra el mal. Dimonis i bèsties les estaràn perseguint durant tota la sèrie. El primer és Jeremy, el nòvio de Piper, el qual és el responsable d'assassinats de bruixes o practicants "wicca". Entre les tres formen el Poder de Tres i derroten al seu primer dimoni Jeremy.

Són amenaçades per dimonis i bèsties, però fins al últim capítol de la tercera temporada no maten a una de les germanes, i aquesta és Prue. Però a la quarta temporada es torna a reunïr el Poder de Tres gràcies a la arribada de Paige, una germanastra filla de Patty, la mare de les Halliwell, i filla d'un llum blanca (àngels protectors de bruixes) Sam. Mentrestant, durant la sèrie podem veure el romanç entre Piper i Leo. Els quals tenen dos fills, Wyatt i Chris, i al final de la sèrie una filla, Prudence Melinda. I durant la tercera i quarta temporada veiem com Phoebe es afectada per la identitat del seu amor, Cole Turner, el qual resulta ser el dimoni de alt Nivell Belthazor, un dimoni que anava rere les Halliwell. Pheebs finalment decideix matar al seu amor.

A la quarta temporada també destrueixen a la Font de Tot Mal la qual les havia estat perseguint.

Personatges i càsting

Llista de personatges d'Embruixades

Episodis

Llista de capítols d'Embruixades

La sèrie va començar el 7 d'octubre de 1998 amb molt bon peu i molt bona audiència. Després de la marxada de l'actriu Shannen Doherty, l'audiència va desaparéixer durant la quarta temporada. Però la cinquena en va recuperar una gran part. Però ni la quarta ni la vuitena van aconseguir tanta audiència que les tres primeres. Així que la sèrie va acabar en la vuiten temporada, el 7 de maig de 2006. Cada temporada conté 22 capítols més la cinquena i sisena temporada les quals tenen 23 episodis a causa de les segones parts dels capítols finals.

Recepció

La sèrie ha rebut molt bones crítiques durant les seves vuitenes temporades. Karlyn L. Barr, de Entertainment Weekly, va anomenar a la sèrie que "durant les seves set temporades les germanes Halliwell han embruixat a la audiència amb les seves perfectes maneres Wicca".

Pop Matters va dir que la tercera temporada era bona "comparant aquest gènere bé vs mal".

Aubry D'Arminio, d'EW, va dir que "no hi ha res