Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 32: Línia 32:
[[it:Organizzazione Mondiale per la Proprietà Intellettuale]]
[[it:Organizzazione Mondiale per la Proprietà Intellettuale]]
[[ja:世界知的所有権機関]]
[[ja:世界知的所有権機関]]
[[kk:Зияткерлік меншік жөніндегі дүниежүзілік ұйым]]
[[ko:세계 지적 재산권 기구]]
[[ko:세계 지적 재산권 기구]]
[[mk:Светска организација за интелектуална сопственост]]
[[mk:Светска организација за интелектуална сопственост]]

Revisió del 17:23, 23 jul 2011

Edifici de l'OMPI a Ginebra

L'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI), amb seu a Ginebra, Suïssa, és un organisme especialitzat del sistema d'organitzacions de les Nacions Unides. El seu objectiu és desenvolupar un sistema de Propietat intel·lectual internacional que sigui equilibrat i accessible i que recompensi la creativitat, estimuli la innovació i contribueixi al desenvolupament econòmic, conservant així mateix l'interès públic.

L'organització fou creada el 1967 en virtut del Conveni de la OMPI, amb el mandat dels Estats membres de fomentar la protecció de la propietat intel·lectual en tot el món mitjançant la cooperació dels Estats i la col·laboració amb altres organitzacions internacionals. L'entitat fou absrobida per l'ONU el 1974.

La gran majoria d'estats membres de l'organització són estats en vies de desenvolupament. Els estats occidentals desenvolupats es troben en minoria. L'entitat està relacionada amb l'Organització Mundial del Comerç, pel que fa a la promoció del desenvolupament. Juntes han pres acords com els Acords sobre els Aspectes dels Drets de la Propietat Intel·lectual Relacionats amb el Comerç (ADPIC o TRIPs). Aquests acords vinculen el respecte i compliments dels drets de propietat intel·lectual a posibles sancions econòmiques de la OMC.[1]

Referències