Limusina: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.6.4) (Robot afegeix: kk:Өкілеттік лимузин
Línia 42: Línia 42:
[[it:Limousine]]
[[it:Limousine]]
[[ja:リムジン]]
[[ja:リムジン]]
[[kk:Өкілеттік лимузин]]
[[ko:리무진]]
[[ko:리무진]]
[[lt:Limuzinas]]
[[lt:Limuzinas]]

Revisió del 02:52, 6 ago 2011

Clàssica limusina Mercedes-Benz W114

Una llemosina (o limusina) és un cotxe de luxe més llarg del normal. El xassís, habitualment de color negre o blanc, pot haver estat ampliat bé pel fabricant, bé per un mecànic independent. Les limusines es condueixen normalment per xofers i fins a mitjans dels noranta van ser associades amb freqüència amb els rics. S'usen també per a ocasions especials com casaments, festes o turisme.

Encara que algunes limusines són propietat de particulars, moltes ho són de governs per tal de transportar polítics importants, de grans companyies per portar executius o de mitjans de comunicació per als convidats. Moltes limusines, però, operen com a vehicles de lloguer, fent la competència als taxis.

Fabricació

Una limusina està feta d'un cotxe tallat a la meitat i estès. Normalment els seients que es troben en el cotxe són reemplaçades per sofàs i bars. Se li afegeixen pantalles i un ambient de festa. Això fa a les limusines un mitjà de transport còmode encara que bastant insegur segons les normes actuals ja que s'ha alterat l'estructura original del vehicle, els passatgers difícilment es transporten subjectes pels cinturons de seguretat, no es poden protegir adequadament per bosses d'aire i l'abundància d'elements de confort com aquells propis d'un bar contribueixen a l'existència d'elements solts que poden impactar en els passatgers en cas de maniobres brusques.

Vegeu també

Altres tipus de carrosseria són:

Enllaços externs

Vídeo explicatiu de com es fa una limusina

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Limusina