Mensa International: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Removing external link: *.iqtestpro.com -- per m:User:COIBot/XWiki/iqtestpro.com. Translate this summary.
Línia 21: Línia 21:
*[http://www.mensa.org/contact.php?action=fromnat Llista de tots els grups de Mensa ]
*[http://www.mensa.org/contact.php?action=fromnat Llista de tots els grups de Mensa ]
*[http://www.juegosmensa.com Jocs d'enginy del club Mensa ]
*[http://www.juegosmensa.com Jocs d'enginy del club Mensa ]

*[http://iqtestpro.com/ IQ Test]
*[http://www.bergmandata.com/ IQ test like Mensa]
*[http://www.bergmandata.com/ IQ test like Mensa]



Revisió del 09:28, 3 set 2011

Aquest és un article sobre l'organització d'intelectuals mundial Mensa. També hi ha un article sobre la constel·lació Mensa

Mensa és una organització per a persones d'alt quocient intel·lectual. L'únic requisit d'admissió és obtenir en un test d'intel·ligència una puntuació situada en el 2% superior de la població.

Introducció

Roland Berrill, advocat australià, i Lancelot Ware, científic i jurista anglès, van fundar Mensa a Anglaterra el 1946. La seva idea era crear una associació de superdotats, amb un únic requisit d'admissió: el quocient intel·lectual. Els objectius originals, que segueixen sent els actuals, eren els de crear una associació aliena a qualsevol tipus de diferències polítiques, religioses, ideològiques o nacionals. Mensa reuneix a tot tipus de persones de qualsevol procedència i formació amb l'objectiu de crear un ambient socialment enriquidor. Mensa accepta com a prova d'ingrés un certificat emès per un psicòleg degudament autoritzat per exercir la seva professió i també administra tests de quocient intel·lectual. Mensa Internacional té uns 100.000 socis. El seu nom procedeix de mensa, (taula en llatí), en record a la "taula rodona" del Rei Artur, simbolitzant un club de socis amb iguals drets i obligacions.

Objectius de Mensa

Mensa té tres objectius declarats: identificar i promoure la intel·ligència en benefici de la humanitat; promoure la investigació sobre la naturalesa, característiques i aplicacions de la intel·ligència i crear un ambient social que fomenti l'activitat intel·lectual dels seus socis.

Organització

Mensa Internacional és una agrupació de Menses Nacionals. Els socis que resideixen en un país on hi ha una Mensa constituïda pertanyen a l'esmentat grup, mentre que en països amb pocs socis, formen part de Mensa Internacional. Els dos grups principals són American Mensa, amb 50.000 socis, i British Mensa (inclou Regne Unit i Irlanda), amb uns 25.000. Mensa Espanya funciona des de 1984 i té 1.200 socis. Existeixen grups nacionals reconeguts a l'Argentina i Colòmbia.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mensa International