Lluís Enric II de Borbó-Condé: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: ro:Louis Henri, Prinț de Condé
Cap resum de modificació
Línia 23: Línia 23:
[[Categoria:Prínceps de França]]
[[Categoria:Prínceps de França]]
[[Categoria:Dinastia Borbònica]]
[[Categoria:Dinastia Borbònica]]
[[Categoria:Casa de Borbó-Condé]]
[[Categoria:Nobles de França]]
[[Categoria:Nobles de França]]
[[Categoria:Persones de la Revolució Francesa]]
[[Categoria:Persones de la Revolució Francesa]]

Revisió del 08:31, 5 set 2011

Fitxer:LluísVIEnricCondé.jpg
El príncep Lluís VI Enric de Borbó-Condé.

Lluís VI Enric, príncep de Condé (París 1756 - Castell de Saint-Leu (Val d'Oise) 1830). Príncep de sang de França de la Casa de Condé. Fou l'últim representant viu d'aquesta casa principesa francesa.

Nascut el dia 13 d'abril de l'any 1756 a París essent fill del príncep Lluís Josep de Borbó-Condé i de la princesa Carlota de Rohan-Soubise. Lluís Enric era nét per via paterna del príncep Lluís Enric de Borbó-Condé i de la princesa Carolina de Hessen-Rheinfels-Rotenburg.

L'any 1770 contragué matrimoni al Palau de Versalles amb la princesa Bathilde d'Orleans, fill del duc Lluís Felip d'Orleans i de la princesa Lluïsa Enriqueta de Borbó-Conti. La parella onstentà el ducat de Borbó. La parella tingué un únic fill:

La parella aviat observà la seva incompatibilitat. Així, l'any 1780 pràcticament feien vides per separat. El duc de Borbó començà un idili públic amb la cantant d'opera Marguerite Michelot de qui tingué dues filles il·legítimes.

Durant la Revolució Francesa, el duc acompanyà al seu pare a l'exili anglès, sobrevivint d'aquesta forma a una mort segura. No fou fins el període de Napoleó I de França que la família Condé pogué retornar a França recuperant el seu estatus públic i la seva fortuna. Ara bé, l'any 1804, l'emperador decidí executar al príncep Lluís Antoni de Borbó-Condé per la seva pressumpta participació a un complot en contra de l'emperador.

Amb la mort del duc d'Enghien l'any 1804 i com a conseqüència de la inexistència d'altres hereus masculins, la Casa de Condé acabà definitivament l'any 1830 amb la mort de Lluís Enric. L'any 1829, el príncep redactà un testament en el qual donava 2 milions de francs francesos al baró de Feuchères així com els castells i propietats de Saint-Leu, Taverny, Enghien, Montmorency i Montefontaine amb la condició que construís un orfanat pels fills dels soldats de l'exèrcit Condé i Vendée. La resta de la seva fortuna, més de 66 milions de francs francesos, era cedida al seu nebot i fillol, el príncep Enric d'Orleans, fill del rei Lluís Felip I de França.

L'any 1830 el príncep fou trobat mort a la seva habitació del Castell de Saint-Leu. Malgrat que existien indicis sobre un possible crim comès pel baró de Feuchères, la polícia abandonà el cas.


Precedit per:
Lluís Josep de Borbó-Condé
príncep de Condé
18181830
Succeït per:
S'acaba el principat