Vés al contingut

Consistori papal: diferència entre les revisions

Sense canvi de mida ,  fa 11 anys
cap resum d'edició
(Pàgina nova, amb el contingut: «Un '''consistori papal''' és una reunió convocada pel papa i sota la seva presidència amb els cardenals per tractar d’afers que afecten l'[[Esglési...».)
 
Cap resum de modificació
Un '''consistori papal''' és una reunió convocada pel [[papa]] i sota la seva presidència amb els [[cardenalscardenal]]s per tractar d’afers que afecten l'[[Església catòlica]] universal. Els consistoris estan regulats pel vigent Codi de Dret Canònic de [[1983]] (cànons 350.5 i 353) i per la constitució apostòlica ''Bonus Pastor'' de Joan Pau II promulgada el 26 de juny de [[1988]].
 
Els consistoris poden ser extraordinaris o ordinaris. Els '''extraordinaris''', sempre amb categoria de secrets, són convocats quan ho aconsellen necessitats peculiars de l’Església o afers de la màxima gravetat, per als quals el papa creu oportú la consulta amb el Col·legi Cardenalici segons l’antiga fórmula ''Quod vobis videtur?'' (Què us en sembla?). En aquests consistoris extraordinaris s'acompleix en cànon 349 pel que fa al deure d'assistència col·legiada que els cardenals tenen envers el papa. El caràcter de màxima reserva dels consistoris extraordinaris fa que rarament se'n conegui el contingut.
887

modificacions