Diferència entre revisions de la pàgina «Joan Josep Guinovart i Cirera»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Robot substitueix 'glucògen' per 'glucogen'
m (Robot corregeix l'ORDENA, en treu blancs i caràcters especials i posa majúscula on toca.)
m (Robot substitueix 'glucògen' per 'glucogen')
De 1988 a 1991 fou coordinador de l’àrea de Biologia Molecular i Cel·lular de l'Agencia Nacional de Evaluación y Prospectiva (ANEP). Ha estat director general de l'[[Institut de Recerca Biomèdica]] del [[Parc Científic de Barcelona]], del que també n'ha estat director de 2001 a 2005. El 1999 fou nomenat membre de la Comissió Assessora de Ciència i Tecnologia de la [[Generalitat de Catalunya]] i del Consell Assessor per a la Ciència i Tecnologia. El 1983 va rebre el Premi [[August Pi i Sunyer]] de l'[[Institut d'Estudis Catalans]] i el 1998 va rebre la [[Medalla Narcís Monturiol]] al mèrit científic de la [[Generalitat de Catalunya]].
 
La seva àrea d'investigació se centra en el metabolisme del [[glucògenglucogen]] (un [[hidrat de carboni]] que es troba en diverses parts del cos), amb especial èmfasi en l'estudi de les seves alteracions en la [[diabetis]] i en [[malaltia neurodegenerativa|malalties neurodegeneratives]] i també en nous agents antidiabètics.
 
Actualment és president de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE), membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia (2006) i des de 2008 és membre del [[Senat de Tarragona]], ciutat de la que en 2007 fou nomenat fill predilecte.
1.338.254

modificacions

Menú de navegació