Col·lectiu d'Obrers en Lluita: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
El '''Col·lectiu d'Obrers en Lluita''' ('''COLL''') fou un [[sindicat]] nacional i de classe dels [[Països Catalans]], impulsat pel [[PSAN-Provisional|Partit Socialista d'Alliberament Nacional-provisional]] (PSAN-p). Els seus orígens es remunten al març del [[1976]] quan un grup de treballadors independentistes del [[Baix Llobregat]], afiliats a [[Comissions Obreres]] (CCOO), impulsà el butlletí ''Obrers en lluita''. El gener del [[1977]] tingué lloc la primera assemblea general del COLL, amb nuclis barcelonins, lleidatans i mallorquins, i que comptà amb la participació de [[Jordi Arquer i Saltor]]. El setembre d'aquell mateix any es consumà el trencament amb les CCOO. El COLL se centrà sobretot en les terres barcelonines i en els treballadors de l'Ensenyament (van dur a terme protestes contra la llei d'educació que impulsava la [[UCD]]). El [[1987]] s'integrà en la [[Coordinadora Obrera Sindical]], propera al [[Moviment de Defensa de la Terra]].
El '''Col·lectiu d'Obrers en Lluita''' ('''COLL''') fou un [[sindicat]] nacional i de classe dels [[Països Catalans]], impulsat pel [[PSAN-Provisional|Partit Socialista d'Alliberament Nacional-provisional]] (PSAN-p). Els seus orígens es remunten al març del [[1976]] quan un grup de treballadors independentistes del [[Baix Llobregat]], afiliats a [[Comissions Obreres]], impulsà el butlletí ''Obrers en lluita''. El gener del [[1977]] tingué lloc la primera assemblea general del COLL, amb nuclis barcelonins, lleidatans i mallorquins, i que comptà amb la participació de [[Jordi Arquer i Saltor]]. El setembre d'aquell mateix any es consumà el trencament amb les CCOO. El COLL se centrà sobretot en les terres barcelonines i en els treballadors de l'Ensenyament (van dur a terme protestes contra la llei d'educació que impulsava la [[UCD]]). El [[1987]] s'integrà en la [[Coordinadora Obrera Sindical]], propera al [[Moviment de Defensa de la Terra]].


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 11:26, 12 set 2011

El Col·lectiu d'Obrers en Lluita (COLL) fou un sindicat nacional i de classe dels Països Catalans, impulsat pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional-provisional (PSAN-p). Els seus orígens es remunten al març del 1976 quan un grup de treballadors independentistes del Baix Llobregat, afiliats a Comissions Obreres, impulsà el butlletí Obrers en lluita. El gener del 1977 tingué lloc la primera assemblea general del COLL, amb nuclis barcelonins, lleidatans i mallorquins, i que comptà amb la participació de Jordi Arquer i Saltor. El setembre d'aquell mateix any es consumà el trencament amb les CCOO. El COLL se centrà sobretot en les terres barcelonines i en els treballadors de l'Ensenyament (van dur a terme protestes contra la llei d'educació que impulsava la UCD). El 1987 s'integrà en la Coordinadora Obrera Sindical, propera al Moviment de Defensa de la Terra.

Enllaços externs

  • Tret de [1] (amb llicència GFDL).