Belo Horizonte: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.6.4) (Robot afegeix: an:Belo Horizonte
m r2.6.4) (Robot modifica: bg:Бело Оризонти
Línia 54: Línia 54:
[[ar:بيلو هوريزونتي]]
[[ar:بيلو هوريزونتي]]
[[ast:Belo Horizonte]]
[[ast:Belo Horizonte]]
[[bg:Белу Оризонти]]
[[bg:Бело Оризонти]]
[[bpy:বেলো হোরিজোন্টে]]
[[bpy:বেলো হোরিজোন্টে]]
[[co:Belo Horizonte]]
[[co:Belo Horizonte]]

Revisió del 14:16, 24 set 2011

Belo Horizonte
Estat: Minas Gerais
Àrea: 332 km²
Població: 2 452 617 (IBGE/2009)
Altitud: 858 m sobre el nivell de la mar
Còdi postal: (CEP): 30000-000
Situació geogràfica: 19° 55' lat. sud
43º 56' long. oest
Adreça del govern local: Prefeitura Municipal de Belo Horizonte
Av. Afonso Pena, 1212, Centro
Siti: www.pbh.gov.br
Contacte: scomarh@pbh.gov.br
Mapa de la ciutat a Brasil
Situació de Belo Horizonte

Belo Horizonte és la capital de l'estat brasiler de Minas Gerais des de l'any 1897, substituint la ciutat colonial d'Ouro Preto. Fou planejada per l'enginyer Araão Reis entre els anys 1894 i 1897, i fou la primera ciutat moderna brasilera planejada.

La ciutat de Belo Horizonte.

Actualment és la sexta ciutat del país en població total, després de São Paulo, Rio de Janeiro, Salvador, Brasília i Fortaleza. Seva àrea metropolitana té 5 milions d'habitants. Està situada a 716 km de Brasília, 586 km de la ciutat de São Paulo, 444 km de la ciutat del Rio de Janeiro i la 858 m d'altitud sobre el nivell de la mar.

Història

Fitxer:Belo3.jpg
Vista nocturna de Belo Horizonte.

La ciutat es va originar d'una freguesia petit anomenat Curral del Rei, fundat per João Leite da Silva Ortiz, que ha considerat el clima de la regió agradable, i allí s'ha establit. En el local, en les faldilles de las muntanyas Serra do Curral, va ser creat en 1750 per ordre de la Corona Portuguesa el districte de Nostra Senyora del bon Viatge del Curral del-Rei. El districte era llavors sigueu de la freguesia del mateix nom, instituida de fet en 1718 entorn de la capella allí construïda per Francisco Homem del-Rei. La freguesia va ser instituida oficialment en 1748.

A la fi del segle XIX, la llavors capital de Minas Gerais, Ouro Preto, presentava dificultats d'acomodar una expansió urbana, a causa de la seva localització. Això va generar la necessitat de la transferència de la capital per a un altre lloc. Després de conèixer el parer de l'enginyer Aarão Reis, es va optar per la regió de l'actual Belo Horizonte.

El territori del municipi va ser separat de la ciutat de Sabará i inicialment va ser denominada Cidade de Minas. La capital de l'estat va ser oficialment transferida en 12 de desembre de 1897 durant el govern de Crispim Jacques Bias Fortes, ja amb el nom de Belo Horizonte.

Capella de Sant Francesc d'Assís, en el parc de Pampulha.

Als anys 1940 fou creat en la regió de Pampulha, juntament a un llac artificial, un parc que va rebre la construcció de la capella de Sant Francesc d'Assís, un dels primers projectes del conegut arquitecte brasiler Oscar Niemeyer. El Parque da Pampulha és avui una de les més cèlebres targetes postals de Belo Horizonte.

Satèl·lit imatge de la ciutat de Belo Horizonte

Economia

La ciutat és un important centre comercial i bancari, i el principal centro de distribució i processament d'una regió amb importants activitats d'agricultura i mineria, així com un important pol industrial. Entre els principals productes estan els derivats de acer, textils, aliments i begudes. També ve sent reconeguda com important centre de biotecnologia, informàtica i medicina, i alberga importants esdeveniments en diverses àrees. També és un gran centre cultural, amb grans universitats, museus, bibliotecas, espais culturals, i una de les més animades vides nocturnes del país.

Les ciutats de la seva àrea metropolitana tenen importantes indústries (metal·lúrgiques, tèxtils, aliments, begudes, automòbils). Un exemple és la ciutat de Betim, on es troba la fàbrica de la Fiat en el Brasil.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Belo Horizonte