Fusu: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 2: Línia 2:


==Biografia==
==Biografia==
Després d'haver estat enganyat per dos alquimistes mentre hi era a la recerca de vida prolongada, Qin Shi Huang va ordenar a més de 460 dels estudiosos de la capital de ser [[La crema dels llibres i l'enterrament dels erudits|enterrats vius]] en el segon any de la prohibició, encara que un informe presentat per Wei Kong en el segle segon va afegir altres 700 a la dada.
Després d'haver estat enganyat per dos alquimistes mentre hi era a la recerca de vida prolongada, Qin Shi Huang va ordenar a més de 460 dels estudiosos de la capital de ser [[La crema dels llibres i l'enterrament dels erudits|enterrats vius]] en el segon any de la prohibició, encara que un informe presentat per [[Wei Hong]] en el segle II va afegir altres 700 a la dada.


{{s-start}}
{{s-start}}

Revisió del 21:22, 1 oct 2011

Fusu (xinès tradicional: 扶苏, xinès simplificat: 扶蘇, pinyin: fúsū) (mort el 210 aC) fou el primer fill del primer emperador de la Xina, Qin Shi Huang, i per tant l'hereu aparent. Creia que la societat en seria en impecable execució si tot el món compartia de coneixement perfecte (omnisciència).

Biografia

Després d'haver estat enganyat per dos alquimistes mentre hi era a la recerca de vida prolongada, Qin Shi Huang va ordenar a més de 460 dels estudiosos de la capital de ser enterrats vius en el segon any de la prohibició, encara que un informe presentat per Wei Hong en el segle II va afegir altres 700 a la dada.

Fusu
Mort: 210 aC